elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kun Harry Tapasi Sallyn kertoo kahdesta ihmisestä, kuten nimikin jo kertoo Harrysta ja Sallysta, jotka tapaavat nuorina ja törmäilevät toisiinsa vuosien varrella, kunnes lopulta...

Kun Harry Tapasi Sallyn kertoo kahdesta ihmisestä, kuten nimikin jo kertoo Harrysta ja Sallysta, jotka tapaavat nuorina ja törmäilevät toisiinsa vuosien varrella, kunnes lopulta ystävystyvät ja tietysti romanttisen komedian peruskaavan mukaan kohelluksien jälkeen rakastuvat toisiinsa, ja elävät elämänsä onnellisena loppuun asti. Eli kuten tästä jo huomaa ei elokuvaa ole omaperäisyyden raikkaaseen kaivoon kastettu, vaan se noudattaa lähes poikkeuksetta ennalta-arvattavaa kaavaa johon kaikki tämän lajityypin elokuvat kangistuvat.

Kun Harry Tapasi Sallyn ei siltikään ole huono elokuva, vaan itse asiassa tuntuu jopa lähes tuoreelta, tai ainakin niin hauskalta että peruskaavan jopa unohtaa paikotellen. Tämä johtuu Billy Chrystalin melkeen ärsyttäväksi käyvistä vitseistä sekä kahden näyttelijän välisestä kemiasta, oli se sitten inhoa tai rakkautta. Elokuva ei myöskään jää niin pinnalliseksi kuin monet muut lajityypin edustajat, vaan tässä todella pohditaan melko syvällisiä parisuhdeasioita, kuten voiko mies ja nainen olla ystäviä ilan seksiä, tai pilaako seksi miehen ja naisen välisen täydellisen suhteen, ystävyyden. Jo tästä hyvästä elokuva ansaitsee enemmän tähtiä kuin normaali, tylsän yksinkertainen lälly-romantiikka elokuva.

Elokuva on hyvin kaunista katseltavaa, sillä New Yorkin on mahtavasti taltioitu elokuvaan, ja syksyinen Central Park on kuvauspaikkana ihanteellinen. Myös Harry Connick Juniorin musiikit ansaitsevat erikoismaininnan, sillä ne tuovat elokuvaan valtavasti lisäpotkua ja tunnelmaa.

Kun Harry Tapasi Sallyn on elokuva jota katsotaan mahdollisen tyttöystävän kanssa. Se on hauska ja viihdyttävä, eikä niin kuiva ja pitkäveteinen kuin monet Sikarin ylistämät Hugh “Tylsäbritti” Grantin kauhistukset. Siltikin elokuvasta puuttuu jotain miksi sitä katsoisi yksin, sillä pelkkä suurisuinen Chrystal ei tee elokuvasta katselemisen arvoista. Uskaltaisin sanoa että tämä on se elokuva joka kannattaa vuokrata, jos on leffailta tytön kanssa tiedossa, mutta jos vierilijoina on karski äijälauma on itseään turha nolata esittämällä tällaista pätkää.

Hyvää:
-Hauska
-Kaunis

Huonoa:
-Ennalta-arvattava
-Melko tavanomainen

  • 60%
    Kun Harry tapasi Sallyn - 60%
60%

Tiedot

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 91 min
Ohjaaja: Rob Reiner
Pääosissa: Billy Chrystal,Meg Ryan,Carrie Fisher,Bruce Kirby
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1989

Sending
User Review
0 (0 votes)

Heikki Kettunen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments