elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Nimi Kuutio kertoo paljon elokuvasta. Se on pienehkö elokuva siitä, kuinka ihminen toimii toivottoman tilanteen edessä. Elokuvan ilmapiiri muuttuu ahdistavaksi ja mielipuoliseksi päähenkilöiden selvittäessä...

Nimi Kuutio kertoo paljon elokuvasta. Se on pienehkö elokuva siitä, kuinka ihminen toimii toivottoman tilanteen edessä. Elokuvan ilmapiiri muuttuu ahdistavaksi ja mielipuoliseksi päähenkilöiden selvittäessä Kuution mahdottomuutta.
Elokuva on kyhätty erittäin pienellä budjetilla. Se näkyy etenkin vähäisissä ja kehnoissa tehosteissa, sekä järkyttävissä näyttelijävalinnoissa. Pahimpana ylinäyttelijänä mieleen jäi poliisi Maurice Dean Wint. Elokuva on kuulemani perusteella kuvattu yhdessä ainoassa huoneessa. Cube on outo elokuva, jota tahdittavat mielipuoliset musiikit. Elokuvalta olisi toivonut enemmän vastauksia, ja varsinkin loppu jäi riivaamaan. Silti kelpo elokuva näinkin.
Kuutio on pienen budjetin klassikko. Tällaisista elokuvista on tullut muoti-ilmiö. Mm. Evil Dead ja Bad Taste nostattivat pienestä budjetistaan huolimatta ohjaajansa julkisuuteen. Kuutio on erittäin hyvä elokuva, ja erittäin lupaava aloitus Cuben ohjaajalle Vincenzo Natalille. LeBlanc suosittelee-tarra.

Hyvää:
– Yksinkertainen
– Mielipuolinen
– Omaperäinen
Huonoa:
– Tehosteet
– Näyttely

4

Poiminta

Genret: jännitys,sci-fi
Kesto: 87 min
Ohjaaja: Vincenzo Natali
Pääosissa: Nicole DeBoer,Nicky Guadagni,David Hewlett,Andrew Miller,Julian Richings,Wayne Robson,Maurice Dean Wint
Valmistusmaa: Kanada
Valmistusvuosi: 1997

Sending
User Review
0 (0 votes)

Vieraileva Kirjoittaja

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MetalizeR
MetalizeR
18 years ago

Ainoo huono puoli trilogiassa et ei selvii oikeen mitään…Cube Zerossa saa jotain tietää mut se oli trilogian huonoin osa sille 2p mut tälle kyl 4,5p…ei ne tehosteet mitään välttämättömiä ole..Kyl sitä tulee musta valkosiiki katottuu…siitä tuliki mieleen Omen tarttee mennä kattoon…

Kuutio
Kuutio
17 years ago

Teemat “klaustrofobinen tunnelma”, “ihminen on itse pahin uhka itselleen” ja “lisääntyvä hulluus” käsiteltiin aiemmin (ja paljon paremmin) alieneissa ja Romeron zombitrilogiassa. Jos podet suljetun paikan kammoa, tästä voi irrota jotain kiksejä, muuten vältä. Kaksi pistettä viidestä mahdollisesta.