elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Antti Reinin johdolla tullut Vares tuli väkevästi takaisin Pahan suudelmalla ja olin itse melkein valmis suosittelemaan kyseistä elokuvaa varsinkin sen puolesta, että edelliset Varekset...

Antti Reinin johdolla tullut Vares tuli väkevästi takaisin Pahan suudelmalla ja olin itse melkein valmis suosittelemaan kyseistä elokuvaa varsinkin sen puolesta, että edelliset Varekset olivat olleet melkoista kissan paskaa. Huhtikuun tytöt kuitenkin toivat takaisin sen hämmentyneen olotilan, josta olin luullut jo päässeeni eroon ja tarjoili sekavaa elokuvaa, jossa ei ollut mitään tolkkua. Ajattelin, että Sukkanauhakäärme olisi palauttanut Vareksen takaisin raiteilleen, mutta se teki sen vain osin: hyvän alun ansiosta Sukkanauhakäärmeessä on jotain tehoa, mutta sitten elokuva vajoaa ohjaaja Lauri Törhösen käsissä sellaiseksi koomailuksi, ettei elokuva voisi vähempää kiinnostaa.

Tekisi melkein mieli sanoa, että Sukkanauhakäärmeen juoni on seuraava: Vares saa töitä ja juo olutta -> Vares juo kaljaa -> Vares iskee naisen tai kaksi ja juo olutta -> Vares juo olutta ja hänet hakataan -> joku muu hoitaa pahikset ja elokuva päättyy kaljan juontiin. Oikeasti juoni menee suurin piirtein niin, että vaarallinen vanki karkaa vankilasta samaan aikaan, kun Vares alkaa varjostamaan pettävää aviovaimoa. Lopulta joukkoon sotkeentuu sekalainen joukko maailman tökeröimpiä hahmoja, jotka tuovat mieleen esimerkiksi Ketosen ja Myllyrinteen ja monia muita huumoripitoisia ohjelmia. Kaiken kaikkiaan Sukkanauhakäärmeen juoni on auttavasti parempi kuin Huhtikuun tyttöjen, vaikkakin metsään mennään todella lujaa. Onkin sääli, ettei esimerkiksi Petri Manninen ole ruudussa vankilapakoa enempää, sillä hän olisi ollut tämän elokuvan pelastaja.

Elokuvan näyttelijät ovat muutenkin pääasiassa täysin pihalla. Antti Reini toki hoitaa Vareksen leiviskänsä hyvin läpi ja kuten sanottua Petri Manninen onnistuu loistavasti, mutta sitten tulee kylmää vettä niskaan. Katja Kiuru on kuntosalin vetäjätyttönä niin hukassa, että itkettää ja todellisen pahiskaksikon muodostavat Ari Wirta ja Panu Vauhkonen ovat niin hukassa, että hävettää. Ehkä Pauhkosta rasittaa esiintyminen Ketosessa ja Myllyrinteessä, mutta missään vaiheessa katsoja ei voi ottaa todesta Wirran ja Vauhkosen roolihahmojen “uhkaavuutta”. Homma on niin tökeröä, että koko touhu menee elokuvassa monesti leikin puolelle ja on varsinainen sääli, ettei Törhönen ole osannut viheltää peliä poikki.

Muutenkin elokuva on varsin heikkoa tasoa. DVD tarjoaa katsojalleen ensimmäiseksi yritysten mainoksia ja Sukkanauhakäärme harrastaa sitä myöten tuotesijoittelua enemmän kuin kukaan sallii. Niin, ei ole sattumaa, että Hesburger myy tälläkin hetkellä “Vares-ateriaa”… Kokonaisuutena Sukkanauhakäärme on kaksijakoinen kokonaisuus, joka alkaa Mannisen avulla kiinnostamaan mielenkiintoiselta, mutta muuttuu lopussa tragikoomiseksi törttöilyksi, jota miltei hävettää katsella. Onkin miltei surusilmin todettava, että kontrasti ruotsalaisiin vastaaviin elokuviin nousee tämän elokuvan jälkeen taas järkyttävän suureksi.

  • 50%
    Vares -Sukkanauhakäärme - 50%
50%

Poiminta

Genret: rikos
Kesto: 99 min
Ohjaaja: Lauri Törhönen
Pääosissa: Ari Wirta,Carl-Kristian Rundman,Ilkka Villi,Katja Kiuru,Panu Vauhkonen,Petri Manninen,Antti Reini,Eppu Salminen,Ilkka Heiskanen,Jasper Pääkkönen,Maria Järvenhelmi,Matti Onnismaa
Valmistusmaa: Suomi
Valmistusvuosi: 2011

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments