elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Oli selvää, että Robocopista oli tehtävä selkeä tuotemerkki, brändi. Tosin tämän brändin vaaliminen alkoi mennä jo naurettavuuksien puolelle elokuvatrilogian toisessa osassa, mutta vuonna 1993...

Oli selvää, että Robocopista oli tehtävä selkeä tuotemerkki, brändi. Tosin tämän brändin vaaliminen alkoi mennä jo naurettavuuksien puolelle elokuvatrilogian toisessa osassa, mutta vuonna 1993 julkaistussa Robocop 3:ssa rima alitettiin kaikella tapaa. Kaikki varmasti alkoi jo siitä, että elokuvan tuottanut Orion meni konkurssiin ja niinpä jo vuonna 1991 filmattu elokuva julkaistiin vasta 1993. Ja millainen siitä tulikaan: surkea, lapsenmielinen leikittely, joka osoitti käsikirjoittajana toimineen Frank Millerin ja ohjaajana istuneen Fred Dekkerin olleen täysin hakoteillä lähestulkoon kaikessa. Eikä siinä ollut edes kaikki, sillä rotatkin haistoivat uppoavan laivan.

Aiemmissa osissa Robocopia näytellyttä Peter Welleriä ei enää hahmo kiinnostanut ja mies meni näyttelemään Cronerbergin Naked Lunchiin. Robocopin paria näytellyt Nancy Allen suostui kolmanteen osaan vain, jos hänen hahmonsa tapettaisiin lähestulkoon alkumetreillä. Ja kun jäljelle ei jäänyt mitään muuta kuin hyvin paljon Peter Welleriltä näyttänyt Robert John Burke, oli katastrofi valmis: Miller ja Dekker toivatkin elokuvaan muutamia kakkososan huonoksi havaittuja asioita, kuten lapsinäyttelijän, sekä vieläkin älyvapaammaksi menevän juonen. Millerin puolustukseksi on mainittava se, että Millerin visiot olivat varmasti vuonna 1991 vielä kertakaikkisen liian vaikeita filmattavaksi… Toisaalta kaikkea ei tässäkään elokuvassa voida antaa anteeksi.

Robocop 3 on hirveä elokuva. Se on naurettava teos, jonka jokainen näyttelijä ylinäyttelee herttaisesti. Elokuvan tapahtumat ovat suoraan sanoen perseestä, erikoistehosteet pääosin kauheita ja elokuvan lapsinäyttelijä (Remy Ryan Hernandez) on vieläkin ärsyttävämpi kuin kakkososan Gabriel Damon. Kun vielä juonikin on kuin yhtä suurta sekoitusta Millerin sarjakuvista (viittauksineen kaikkineen), on elokuva erikoinen tapaus; vähän kuin OCP:n toimitusjohtajaa näyttelevän Rip Tornin typerä virnistys. Katsojalle Robocop 3:sta jää lähinnä mieleen huijattu olo, joka huipentuu lopullisesti siinä vaiheessa, kun tietokoneista pitävä lapsinero tekee ED-209:sta täydellisen kissanpennun. Hohhoijaa.

  • 20%
    Robocop 3 - 20%
20%

Poiminta

Genret: toiminta,sci-fi,rikos
Kesto: 104 min
Ohjaaja: Fred Dekker
Pääosissa: Bruce Locke,CCH Pounder,Jill Hennessy,Remy Ryan Hernandez,Robert John Burke,Nancy Allen,Rip Torn,Robert DoQui
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1993

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ville
ville
12 years ago

mut en enää jaksa kattoo

ville
ville
12 years ago

oli hyvä elokuva