elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Alien Vs. Predator on elokuva jonka taso laskee loppua kohden aivan hillitöntä vauhtia. Oikeastaan minusta tuntuikin, että elokuvaa on ollut tekemässä kaksi aivan eri...

Alien Vs. Predator on elokuva jonka taso laskee loppua kohden aivan hillitöntä vauhtia. Oikeastaan minusta tuntuikin, että elokuvaa on ollut tekemässä kaksi aivan eri tiimiä. Tämä ilmeinen tasonlasku elokuvan lopussa tekee koko paketista erittäin vaikean arvosteltavan.
Idea kahden suositun hahmon, Alienin ja Predatorin naittamisesta yhteen on jo vanha, ja siihen onkin törmätty sekä Marvelin sarjakuvissa sekä meille suomalaisille ehkä tutummin peleissä. Itse molempia sarjan pelejä pelanneena ja niistä myös pitäneenä odotin tämän elokuvan tarjoavan edes jotakin, minkä vuoksi se on katsomisen arvoinen: mielenkiintoisen teeman ja “hahmot” (siis Alienit ja Predatorit)
Antarktiksen alapuolelta löydetään mysteerinen pyramidi, ja sitähän on hetimiten lähdettävä tutkimaan, kuinkas muuten. Tässä vaiheessa katsojan onkin jo helppo arvata millä tavalla elokuvan peruskaava tulee kulkemaan. Rasittavasti henkilöhahmot pidetään jatkuvasti jännittyneessä ja pelokkaassa tilassa vaikka tässä vaiheessa kyseessä pitäisi olla vain aivan tavallisesta arkeologisesta retkestä. Siinä vaiheessa kun sitten epäilyttäviä juttuja alkaa tapahtua niin ihmiset ottavat ne vastaan aivan lungisti. Pieni seikka kenties, mutta aivan käsittämättömän ärsyttävä.
Tämä edellämainittu pieni seikka syö kaiken uskottavuuden hahmoista ja jättää sinällään hyvät näyttelijät täysin turhan käsikirjoituksen päälle.
Ja sitten se lopussa lutsahtaminen, ei hyvänen aika. Elokuva toimii jonkinlaisesti mielenkiintoisena siihen asti kun kaikki ihmiset yhtä lukuunottamatta ovat kuolleet. Siihen asti meidän peliharrastajien täyttämä elokuvasali kihisee aina innosta nähdessään alienin munan tai huomatessaan predatorin taas käyttelevän näkymättömyyskenttäänsä.
Kun ihmisiä on jäljellä enää yksi, koko maailma romutetaan aivan tajuttoman typerillä vitseillä (kaippa ne sellaisia olivat), tai siis jonkinlaisella Predator-tilannehuumorilla. Tietokoneharrastajien kihinät muuttuivat kirjaimellisesti lol-huutoihin vähintään viimeisen kymmenen minuutin aikana. Itse toimin lol-kuoron johtajana. Minusta oli suorastaan raivostuttavaa, että elokuvan ainoa sinällään mielenkiintoinen elementti mentiin pilaamaan. Ei verenhimoisia saalistajia vaan tummaihoisen naisen ja predatorin välistä rakkaustarinaa.
Lopputuloksena tuntuu että elokuva jäi joltakin osin kesken ja joiltakin osin taas olin tyytyväinen että se loppui. Maailmaan uppoutuminen jäi järkyttävän keveäksi ja selkeää syy-seuraussuhdetta ei löytynyt moneenkaan asiaan. Jos tämän filmin joskus poimitte vaikkapas vuokraamosta, niin painakaa stop-nappia siinä vaiheessa kun päähenkilö jää yksin. Voitte sitten itse keksiä loppuratkaisun ja tähtiä tulee vähintään kaksi lisää.

1

Poiminta

Genret: kauhu,toiminta,sci-fi
Kesto: 101 min
Ohjaaja: Paul W.S. Anderson
Pääosissa: Sanaa Lathan,Raoul Bova,Lance Henriksen,Ewen Bremner,Colin Salmon
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia,Saksa,Kanada
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments