elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Milla Jovovichin näyttelemä Alice on täällä taas. Zombiet ja kumppanit ovat valloittaneet Resident Evil peleistä tutun Raccoon Cityn ja muutamat henkiinjääneet yrittävät epätoivoisesti päästä...

Milla Jovovichin näyttelemä Alice on täällä taas. Zombiet ja kumppanit ovat valloittaneet Resident Evil peleistä tutun Raccoon Cityn ja muutamat henkiinjääneet yrittävät epätoivoisesti päästä kaupungista pois ennen kuin kaupunkiin suunnattu täsmäohjus iskeytyy kohteeseensa. Tällä kertaa seikkailijakastiin on saatu tungettua lähes jokainen peleistä tuttu hahmo, mukana ovat muun muassa : Carlos Olivera, Jill Valentine sekä Resident Evil 3 pelistä tuttu megamonsteri Nemesis.

Elokuvan juoni mukailee löyhästi pelisarjan toista ja kolmatta osaa, mutta pääasiallisesti juoni on olevinaan täysin uusi. Videopelisarjan ystävien riemuksi elokuvassa on kohtauksia jotka on lainattu suoraan sarjan peleistä. Toimintaa ja vauhtia kyllä riittää, mutta onko sitä tarpeeksi paikkaamaan sitä tosiasiaa, että henkilöhahmot ovat paperinohuita eikä huonot näyttelijänsuoritukset asiaa ainakaan paranna. Ainoa oikeasti hauska ja omaperäinen hahmo on Mike Eppsin näyttelemä tapahtumien keskelle eksynyt sutenööri. Milla Jovovichin näyttelemä Alice oli alkuperäisen elokuvan heikoimpia lenkkejä, eikä hän onnistu tässäkään osassa vakuuttamaan. Myös Jill Valentinea näyttelevä Sienna Guillory sekä erehdyttävästi Bruce Campbellia muistuttava, Carlos Oliveraa näyttelevä Oded Fehr ovat hämmästyttävän valjuja, eivätkä onnistu tuomaan uhoamisen lisäksi minkäänlaista eloa hahmoihinsa. Kun tähän kaikkeen vielä lisätään elokuvahistorian huvittavin hirviö, nemesis, joka muistuttaa enemmänkin joltain Lordin kadonneelta jäseneltä kuin pelottavalta tappokoneelta, ei lopputulokselle voi yksinkertaisesti kuin nauraa.

Kohtalaisen hyvin onnistuneen alkuperäisen Resident Evil elokuvan maineella ratsastava Resident Evil: apocalypse on yksinkertaisesti yksi huonoimmista valkokankaillamme näytetyistä elokuvista vuosiin. Siinä missä ensimmäinen elokuva oli melko toimiva kauhutoimintaelokuva, on Resident Evil: apocalypse lähinnä kauhea toimintaelokuva. En tiedä pitäisikö asiasta sitten syyttää ohjaaja Alexander Wittia vai käsikirjoittaja Paul W.S. Andersonia. Koko tapauksesta tulee kovasti mieleen Andersonin viihdyttävän Mortal Kombat elokuvan myöhemmät aivan käsittämättömän heikot jatko-osat. Jos totta puhutaan, niin voisinkin väittää apocalypsen yltävän huonoudessaan jopa Mortal Kombatin jatko-osien tasolle.

Yksinkertaisesti Resident Evil: Apocalypse vain ei ole viihdyttävä saatika sitten mielenkiintoinen elokuva. Edes Milla Jovovichin nakuilu ei onnistu nostamaan tätä elokuvaa edes katsottavalle tasolle. Toisaalta Jovovich taitaa esiintyä alasti lähes jokaisessa elokuvassaan, eikä kyseisellä naistähdellä todellisuudessa oikeastaan edes ole mitään esiteltävää. Ainoat joiden voisin uskoa saavan elokuvasta edes jonkinlaista tyydytystä, ovat Resident Evil pelisarjan vannoutuneimmat fanit, tosin jopa heitä saattaa ärsyttää se, että käytännössä ainut asia joka yhdistää elokuvan ja pelien hahmot toisiinsa, ovat vaatetus sekä nimet. Niin puhdasta paskaa, että edes kärpäset eivät tähän koske.

  • 20%
    Resident Evil: Apocalypse - 20%
20%

Tiedot

Genret: kauhu,toiminta
Kesto: 94 min
Ohjaaja: Alexander Witt
Pääosissa: Milla Jovovich,Sienna Guillory,Oded Fehr,Sandrine Holt
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia,Saksa,Ranska
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Ville Tarkiainen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments