Independence Day: Resurgence

Lähdin erittäin vahvojen ennakkoluulojen kanssa katsomaan Independence Day: Resurgence elokuvaa. En ollut vaivautunut katsomaan mitään elokuvan metatietoja tai traileria, vaan ajattelin mennä teatteriin saakka vahvalla 20 vuoden takaisella muistolla elokuvasta, joka aiheutti teini-pojassa innostuneisuutta elokuviin. Tosiasia kuitenkin on, että elokuvan ensimmäinen osa oli oikeasti aika heikko elokuva, eikä samaa voi välttää nytkään. Roland Emmerichin elokuva on selkeä kesähömppä, missä ei ole oikeasti mitään järkeä. Se on täynnä juoniaukkoja, hölmöjä asioita vapisevalla juonella ja ihmetyksiä aiheuttavia kohtauksia, ettei paremmasta väliä. Itseasiassa Independence Day: Resurgence on selkeästi Emmerichin elokuva, sillä maailmaa ja maapalloa pistetään niin huolella paskaksi (verettömästi tosin), ettei miehen käden jäljestä voi olla erehtymättä…

Elokuvan näyttelijät ovat rooleissaan kesähömppä-tasoa, sillä on varsin todennäköistä, etteivät hekään ota elokuvaa liian tosissaan. Toisaalta Emmerich ei perinteisesti ole vaatinut ohjattaviltaan mitään Oscarin arvoisia suorituksia, eikä niitä nytkään nähdä. Jännittävää muuten, että Will Smith ymmärsi jättää tämän elokuvan väliin, mutta samalla hengenvedolla on todettava, että muut eivät sitä ymmärtäneet. Elokuvasta on ehkä hieman vaikea lähteä nostamaan ketään esiin, mutta mainittakoon nyt Jeff Goldblum, joka on omassa roolissaan tutun harmaa tapaus. Samaan kategoriaan voidaan lisätä minusta yllättävästi elokuvassa nähtävä Bill Pullman, joka varmasti olisi voinut jättää tämän elokuvan välistä. Smithin edellisen elokuvan “rooli” on langennut puolestaan Liam Hemsworthille, jonka rooli kaikkia ärsyttävänä ja väärinymmärrettynä lentäjänä on tietenkin omalla tavallaan puolittaista komediaa. Muitakin väsyneitä rooleja nähdään, kuten Judd Hirschin oikeasti väsynyt rooli, sekä Deobia Oparein nyrpistynyt ilme; ikään kuin miehellä olisi jatkuvasti kakkoshätä tuloillaan.

Kaikista hämmentävintä on ehkä elokuvassa esiteltävä alien-kuningatar, joka saa varmaankin kuvataiteilija H.R. Gigerin pyörimään haudassaan. Kun ilkeiden maapallon tuhoajien kuningatar esiteltiin oli ilmeeni tämä:

ಠ_ಠ

Luulin ihan oikeasti ehkä sekunnin tai pari, että Independence Dayn pääpahis on ryövätty suoraan Alieneista. Yhdennäköisyys on nimittäin niin valtava, että melkein ääneen huudahtin, että “Mitä vittua?”. Onneksi Jeff Goldblumin tai vaikkapa Judd Hirschin näkeminen helpotti hieman tuota outoa tilannetta, mutta olin ihan äärettömän hämmentynyt. Vielä hämmentyneempi olin, kun “pää-Alien” ravasi pitkin aavikkoa bussin perässä, joka on täynnä lapsia ja joka toi mieleen, että tälläkin elokuvalla voi olla ehkä mahdollisuuksia jossakin camp-festareilla. Tällä kertaa muukalaisia ei voitettu vanhalla läppärillä, mutta silti elokuva on niin “brains off”-meininkiä, että tässä alkaa miettimään rahastuksen makua, joka iskee varmasti monelle kuin miljoona volttia elokuvateatterin kassalla. Loppukaneettina voinen todeta, että vanha kunnon Roland on tehnyt taas comebackin ja mikä pahinta: ilmeisesti kolmas osa tätä hömppää on vielä tulossa. Tosin sen jo arvasi Brent Spinerin hahmon huudahduksesta elokuvan lopussa.

 

  • 37%
    Independence Day: Resurgence - 37%
37%

Poiminta

Genret: toiminta, seikkailu, sci-fi
Kesto: 120
Ohjaaja: Roland Emmerich
Pääosissa: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Jessie T. Usher, Bill Pullman, Maika Monroe, William Fichtner, Judd Hirsch, Brent Spiner, Angelababy, Deobia Oparei, Nicolas Wright, Chin Han
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2016

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments