elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Guardians of the Galaxy Guardians of the Galaxy
Marvelin ihmeellisestä maailmasta ollaan saatu jo kymmeniä hyviä ja vähemmän hyviä elokuvia aikaiseksi mutta tällä kertaa menin teatteriin hieman hämmentynein tuntein sillä ensimmäistä kertaa... Guardians of the Galaxy

Marvelin ihmeellisestä maailmasta ollaan saatu jo kymmeniä hyviä ja vähemmän hyviä elokuvia aikaiseksi mutta tällä kertaa menin teatteriin hieman hämmentynein tuntein sillä ensimmäistä kertaa aiheena ollut Marvel seikkailu ei ollut millään tavalla minulle tuttu. Mutta se ei menoa haitannut, sillä Guardians of the Galaxy onnistuu iskemään kuin miljoona volttia ja ehkä juuri henkilöiden ”tuntemattomuus” tekee tästä lähdevapaan teoksen jossa vertailua ei tapahdu ja katsoja pääsee uppoutumaan hahmoihin aivan tuorein silmin.

Guardians of the Galaxy on nimensä mukaisesti tarina eräänlaisista Galaksin vartijoista jotka toki eivät itse tituleeraa itseään tällä nimellä. Itseasiassa tämä poppoo koostuu viidestä enemmän ja vähemmän lainsuojattomasta jotka vain sattumankaupalla päätyvät yhteen eritäin mielenkiintoisten ja vauhdikkaiden käänteiden jälkeen. Vaikka näin jälkikäteen mietittynä tämä sekalainen sankarijoukko sisältää juuri ne kliseiset hahmot jotka jokainen sankarijoukko sisältää, niin se ei onneksi pilaa tunnelmaa. Joukko on nimittäin niin sekopäisen erilainen että kliseet vain auttavat asiaa. Päähenkilönä (jos sellaiseta näissä yleensä on) heiluu erittäin vakuuttavan roolin tehnyt Chriss Pratt jonka esittämä Peter Quill, alias Star-Lord on ainoa maapallolta oleva henkilö, ja jos en ollut ennen tätä elokuvaa noteerannut tätä näyttelijää, niin nyt totta vie nimi jäi mieleen.

Vaikka Prattin esittämä Quill on ajoittain yksi universumin ärsyttävimmistä hahmoista, niin samalla hän on myös hauskin. Aikanaan maapallolta avaruuspiraattien toimesta kaapattu Peter on muokkautunut 26 vuodessa kovapintaiseksi ja äärettömän ovelaksi varkaaksi ja sankariksi joka toimii oman moraalikäsityksensä turvin. Mies ei ota mitään vakavasti ja selviää useimmiten täpäristä tilanteista loistavan älynsä ansiosta vaikka välillä mies onkin kuin pahainen teini. Peterin piraattielämä kuitenkin muuttuu peruuttamattomasti kun hänen varastamansa mystinen pallo osoittautuu olemaan paljon enemmän kuin pelkkä pallo. Seikkailuun sekaantuu nimittäin maailman valloitusta havittelevan Ronan ja hänen lähettämä tappaja Gamora jota pääsee esittämään jälleen avaruusolioihin erikoistunut Zoe Saldana. Mukaan hyppäävät myös palkkionmetsästäjät Rocket ja Groot joista ensinmainittu on pesukarhu ja toinen elävä puu, jonka sanavarasto kertyy sanoista ”olen Groot”. Jotta meno ei voisi mennä yhtään hullummaksi joukkoon liittyy vielä perheensä Ronanille menettänyt muskeliolio Drax (WWE mies Dave Bautista).

Elokuvan juonikulku on hyvin jouheaa ja suvantokohtia ei oikeastaan tule kertaakaan. Ohjaaja James Gunn osaa viedä tarinaa eteenpäin todella liukkaasti ja jokainen hahmo pääsee esiintymään edukseen. Toki suurimman huomion tarinasta vie pesukarhu joka digitaalisuudestaan huolimatta on niin sympaattinen että mahanpohjasta ottaa. Toimintaa riittää monen elokuvan verran ja pitkästä aikaa nähdään kunnon avaruustaistelua joka 3D:nä ryyditettynä pisti aivot solmuun. Tämä elokuva sisältää kaikkea mitä hyvin sarjakuviin perustuvan toimintaseikkailun pitääkin sisältää. Tässä on sitä jotakin mitä alkuperäisissä Tähtien sodissa oli ja se on paljon sanottu se. Guardians of the Galaxy on herskyvän hauska avaruustoiminta seikkailu jonka jokaisen tämän tyyppisistä elokuvista pitävän on vain pakko nähdä. Kerrankin toivon että jatkoa tehdään, sillä näillä hahmoilla on vielä paljon annettavaa.

Guardians of the Galaxy
  • 82%
    Elokuva - 82%
82%

Poiminta

Genret: ci-fi, seikkailu, toiminta
Kesto: 121 min
Ohjaaja: James Gunn
Pääosissa: Benicio Del Toro, Bradley Cooper, Chris Pratt, Dave Bautista, Djimon Hounsou, Glenn Close, Gregg Henry, John C. Reilly, Karen Gillan, Lee Pace, Michael Rooker, Vin Diesel, Zoe Saldana
Valmistusmaa: Iso-Britannia, Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2014

Sending
User Review
4 (2 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tero Niemenpää
Admin
8 years ago

Osin parempi kuin tuorein Star Wars. Tässä elokuvassa oli menoa ja meininkiä, eikä juuri mitään asiaa otettu vakavasti. Tuttujakin hahmoja elokuvassa näkyy ainakin minulle Ronanin ja Thanoksen muodossa. Hyvä elokuva! 4/5p