elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kun Sinisterin ja Emily Rosen riivaajan ohjanneen ohjaajan, Scott Derricksonin, uusin elokuva, Deliver Us from Evil (2014) pääsee valloilleen, on katsoja jo valmiiksi hieman...

Kun Sinisterin ja Emily Rosen riivaajan ohjanneen ohjaajan, Scott Derricksonin, uusin elokuva, Deliver Us from Evil (2014) pääsee valloilleen, on katsoja jo valmiiksi hieman harmistunut. Ensinnäkin elokuva toteaa perustuvansa tositapahtumiin, joka on tapahtumista vain osatotuus, sillä elokuvan kaltaiset tapahtumat eivät ole totta, mutta hahmot ovat napattu ihan oikeasta elämästä. Toiseksi Deliver Us from Evil on varsin perustyhjä kauhuelokuva, jonka olisi voinut odottaa menevän suoraan DVD:lle sen sijaan, että se jostain syystä otettiin muun muassa Finnkinon ohjelmistoon. Toisaalta kesä on hiljaista aikaa elokuville, joten tyhjiä rakoja on jollain täytettävä ja tällä kertaa siihen riittää riivattujen ihmisten etsiminen ja murhien selvittäminen Eric Banan voimalla.

Deliver Us from Evil kertoo puolittaisen tositarinan Eric Banan näyttelemästä Sarchiesta, joka poliisina toimiessaan omaa parinsa mukaan “tutkan”, jolla pystytään erottamaan pahat ja erilaiset tapaukset “normaaleista”. Poliisintyötä tehdessään Sarchie kuitenkin törmää tapaukseen, jossa ihmisten käytös on jo asteen huonommalla tolalla ja muutaman löydetyn ruumiin kautta ja Edgar Ramirezin näyttelemän Mendozan avustuksella Sarchie alkaa lopulta epäilemään, että ihmisiä riivaa demoninen olento. Siitä seuraa sitten Derricksonin bravuureita eli riivattuja ihmisiä heilumaan milloin mitkäkin maskit naamalla.

Elokuvan näyttelijät ovat rooleissaan mukana ihan antaumuksella. Eric Bana tekee pääroolissa ihan mukiinmenevää jälkeä, eikä osoita missään vaiheessa kyllästymisen tai “antaumisen” merkkejä. Myös vaikeuksien kautta voittoon hamuilevaa pappia näyttelemä Edgar Ramirez on elokuvassa hyvin mukana. Sivuroolissa nähtävä Olivia Munn on puolestaan kotona majaileva kotiäiti ja Sarchien paria näyttelevä Joel McHale on ylicooli puukkojen kanssa tappeleva poliisi (niin oudolta kuin se kuulostaakin). Tähän nelikkoon kun lyödään verinen ja kasvoistaan maalattu Sean Harris, niin näyttelijäjoukko Derricksonin käytössä on varsin vakaa ja takuuvarma.

Sitä on itse elokuvakin, sillä Deliver Us from Evil ei tarjoa mitään ylimaailmallisen hyvää tai huonoa. Se on tasainen kauhunäytelmä, jossa mies ei usko ja sitten uskoo johonkin, joka ei ole kotoisin tästä maailmasta. Elokuva myös tarjoilee monia kauhun elementtejä, kuten pimeyttä, rapinaa, selittämättömiä ääniä ja viinaa juovan papin, joka lopulta päästää kaikki pahasta. Minä puolestaan ihmettelen sitä, että miten tähän elokuvaan on saatu tuhlattua 30 miljoonaa dollaria varsinkin, kun ohjaajan 2012 valmistunut Sinister maksoi vain 3 miljoonaa dollaria ollen jopa parempi elokuva kuin tämä. No, elämä on jännittäviä asioita täynnä ja kaippa tämäkin elokuva voi kauhuelokuvien faneille jotain antaa. Minulle se ei kyllä antanut mitään muuta kuin normaalin kauhuelokuvan, jolla ei ollut oikein mitään annettavaa.

  • 50%
    Deliver Us from Evil - päästä meidät pahasta - 50%
50%

Poiminta

Genret: kauhu
Kesto: 118 min
Ohjaaja: Scott Derrickson
Pääosissa: Joel McHale,Olivia Munn,Edgar Ramirez,Eric Bana,Sean Harris
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2014

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments