Riddick

Riddick on täällä taas pitkän tauon jälkeen. Trilogian aloitti loistavasti puskista esiin syöksynyt Pitch Black (vuosi oli 2000), joka onnistui hurmaamaan yksinkertaisuudellaan elokuvayleisön. Sitten vuonna 2004 ilmestyi enemmän juoneen panostava The Chronicles of Riddick, joka onnistui tuhoamaan Pitch Blackin nostamaa sädekehää tuomalla valkokankaalle kliseitä kliseiden perään. Koko ajatus Riddickin kaltaisesta nomadista alkoi kadota kauas horisonttiin, kunnes nyt 2013 päätettiin herättää hahmo uudelleen henkiin. Ohjaajana jälleen kerran David Twohy, joka pääsi ohjaamaan elokuvasarjalle ainakin toistaiseksi jonkinlaisen päätöksen ja uuden aloituksen. Jälleen kerran Riddick nimittäin on ahdistettu nurkkaan kuin eläin, mutta ei sentään ihan niin kliseisellä tavalla.

Vaikka kyllä elokuvassa nimeltä Riddick kliseitä riittää. Jordi Molla vetää “pahiksen” roolinsa palkkionmetsästäjänä hulppeasti yli ja vihkoon (samankaltaista puuhastelua Mollalta voi nähdä Columbiana-elokuvassa…) samalla kun muu porukka arpoo siitä, että pitäisikö koko Riddickin metsästyksen antaa olla. Ja syytäkin siinä on, sillä kesäisellä ja kuivalla planeetalla asuu muitakin eläväisiä olentoja kuin Riddick ja hänen “koiransa”. Kyllä: Riddick huutaa vuonna 2013 takaisin ensimmäistä osaansa Pitch Blackia ja kakkososan kliseitä. Siitä syntyy jokseenkin siedettävä sotku, jonka perusnörtti katsoja kykenee kerran katsomaan läpi.

Elokuvan näyttelijät ovat pääosin Vin Dieselin nuijittavana. Diesel, jonka ei ole varmaankaan tarvinnut opetella yhtään vuorosanaa ulkoa, koska niitä ei juurikaan ole, on elokuvassa tutunkaltainen hahmo: yksinäinen susi, joka astelee maailmassa eteenpäin voittajan elkein. Dieselin työläin rooli Riddickissä lienee kuitenkin lihasten pullistelu, eikä moni elokuvan sivuhahmoista jää tässä asiassa yhtään sen huonommaksi. Elokuvan ainoa naisnäyttelijä, Battlestar Galacticasta tuttu, Katee Sackhoff on tuotu tähän Twohyn elokuvaan vain vilauttamaan tissit ja kuten todettua, elokuva eräänlainen pahis, Jordi Molla vetää kaiken vihkoon. Samaan vihkoon vetäjiin voidaan tosin laskea miltei kaikki sivuosan esittäjät, sillä ei heistä tässä elokuvassa ole mihinkään. Varsinkaan kun Twohy ei anna siihen minkäänlaista mahdollisuutta.

Riddick on parempi elokuva kuin The Chronicles of Riddick, jos se jotakuta ilahduttaa. Siinä on Pitch Blackista lainattuja elementtejä, jotka toimivat paljon paremmin kuin kakkososan monumentaalimainen säätäminen. Lisäksi kun erikoistehosteet toimivat ihan mukiinmenevästi, Diesel on kunnossa ja sopivan etäinen, on Riddickissä tunnelmaa ihan kolmeen tähteen asti. Sen parempaa arvosanaa on Riddickille kuitenkin turha antaa, sillä eihän tästä elokuvasta pitkän päälle ole oikein mihinkään elämää suurempaan.

  • 60%
    Riddick - 60%
60%

Poiminta

Genret: toiminta,sci-fi
Kesto: 119 min
Ohjaaja: David Twohy
Pääosissa: Dave Bautista,Jordi Molla,Katee Sackhoff,Matt Nable,Bokeem Woodbine,Conrad Pla,Raoul Trujillo,Vin Diesel
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 2013

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
10 years ago

Noniin, samoilla linjoilla jälleen Teron kanssa. 2720 parantaa huimasti edellisestä osasta ja tuo jälleen sitä pienemmän koon taistelua eetteriin. Vin Diesel todella vain murahtelee ja pullistelee läpi elokuvan mutta toisaalta se sopii hänelle, kun taas Molla on todellakin elokuvan ärsyttävin ja kliseisin hahmo, eli ylimielinen palkkionmetsästäjä…hei oikeesti. Itse kuitenkin ilahduin Katee Sackhoffin esityksestä vaikka naikkonen jatkaakin vain Galactican roolia. 2720 on mielestäni hyvin onnistunut scifi toiminta joka muistuttaa meitä miksi Pich Black oli niin hyvä elokuva. Muiden avaruus-scifi-seikkailujen vierellä tämä jopa pääsee yllättämään positiivisesti.