elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

6 Bullets 6 Bullets
Mistä tietää että maailmanloppu ei ole vielä tullut? No siitä tietenkin että Van Damme on tehnyt jälleen yhden elokuvan suoraan videolle. 80- ja 90-luvun toimintasankarit eivät... 6 Bullets

Mistä tietää että maailmanloppu ei ole vielä tullut? No siitä tietenkin että Van Damme on tehnyt jälleen yhden elokuvan suoraan videolle. 80- ja 90-luvun toimintasankarit eivät enää nykyään pääse kunnon teatterikierroksille, ellei heitä naiteta kaikkia samaan leffaan tyyliin Expendables, tai sitten he ovat vain niin kovia, että studiot uskaltavat luottaa heihin. Valitettavasti Damme ei kuulu näihin kovimpiin kavereihin, mutta se ei ole mikään syy dissata hänen uusinta tuotostaan 6 Bullets, joka juonikuvauksestaan huolimatta on yllättävän toimiva pienen budjetin toiminta. Ehkäpä syynä on se, että se on jollain tavoin uskottava, ja että Dammen ikä alkaa tuomaan tarvittavaa karismaa miehen esitykseen.

6 Bullets on kuin köyhän miehen versio Liam Neesonin toimintarymistelyistäTaken ja Taken 2. Aiheena siis jälleen itäeuroopan ihmiskauppa ja se jos mikä aiheuttaa jo tunteita katsojalle. Toki täytyy muistaa että Chad ja Evan Law eivät ole ihan sen kaliiberin käsikirjoittajia kuin Luc Besson, mutta hyvästä yrityksestä heitä ei voi moittia. 6 Bullets on aika suoraviivaisesti etenevä kidnappausdraama, jossa itämafia ja poliisien pätemättömyys näyttelee isoa osaa. Dammen suoritus vanhana palkkasoturina Samson Gaulina on hyvinkin miehelle sopiva ja Dammen melankolinen ja ajoittain jopa väsynyt olemus sopii hyvin itseensä ja maailmaan kyllästyneelle miehelle. Gaulin luurangot kurkistelevat kaapeista pitkin elokuvaa, ja mitäpä muuta voi odottaakaan kun miehen ruumislaskuri on kasvanut suuremmaksi kuin Kreikan velka.

Muuten tästä elokuvasta on turha hakea mitään elämää suurempaa tarinaa. Vapaaottelija Andrew Faydenia esittävä Joe Flanigan on vaimonsa kanssa matkalla nimeämättömässä itäeuroopan maassa jossa heidän tyttärensä kidnapataan ja ainoa joka voi heitä auttaa on jo eläkkeelle jäänyt Gaul. Mies ei kuitenkaan millään tahdo lähteä avuksi, mutta kun Anna-Louise Plowmanin esittämä tyttären äiti pitää vaadittavan palopuheen niin johan alkaa tapahtua. Tähän päälle kun lisätään itämafian loppumaton kostokierre, ja Gaulin paha karma vuosia rikollisia niittaavaana palkkasoturina niin toimintaa ei tarvitse kauaa odottaa. Damme on yllättävän vetreässä kunnossa ikäisekseen, ja kiertopotkut irtoavat lähes entiseen malliin. Kun miehen aksentti ja murjotuskin on kohdillaan niin elokuvaan saadaan juuri oikeanlaista tunnetta.

Ainoa huono puoli näissä halvoissa toiminta tarinoissa on se että ne ovat hälyttävän ennalta-arvattavia. Juoni on nähty moneen kertaan, mutta onneksi suoraan videolle tehtävät teokset ovat usein kuorrutettu kunnon K-18 toiminnalla eikä tämä ole poikkeus. Damme katkoo käsiä ja pieksee vihollisia suhteellisen reippaalla kädellä eikä tietynlaiselta gorelta voida välttyä. Meno on muutenkin tarpeeksi vauhdikasta vaikka välillä hengähdetään miettimään mitä tehdään niin silti tempo on ihan hyvä. 6 Bullets on sitä mitä se lupaa. Halvan budjetin itä-euroopassa kuvattu toimintaelokuva joka on lähellä valtavirtaa mutta juuri sopivan kaukana siitä, jotta siltä ei odota liikoja. Damme on hyvässä lyönnissä ja tarina pysyy kasassa loppuun saakka. Kertakäyttöviihteenä krapulan hoitoon ja Damme-faneille siis ehdoton katsottava.

6 Bullets
  • 62%
    Elokuva - 62%
62%

Poiminta

Genret: jännitys, rikos, toiminta
Kesto: 115 min
Ohjaaja: Ernie Barbarash
Pääosissa: Anna-Louise Plowman, Jean-Claude Van Damme, Joe Flanigan, Steve Nicolson
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2012

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments