elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

En tiedä kuinka monta kyttäpari-elokuvaa maailmassa ja eritoten Amerikassa on tehty, mutta täytyy sanoa, että niitä on varmasti aivan helvetisti. Tarvitseeko maailma siis jälleen... The Other Guys

En tiedä kuinka monta kyttäpari-elokuvaa maailmassa ja eritoten Amerikassa on tehty, mutta täytyy sanoa, että niitä on varmasti aivan helvetisti. Tarvitseeko maailma siis jälleen yhtä tämän genren edustajaa, niin seon aivan katsojan päätettävissä. Ohjaaja/käsikirjoittaja Adam McKay jatkaa kuitenkin Will Ferrelin kanssa menestynyttä reseptiään jo viidennen kerran ja vaikka harva amerikkalainen komedia jaksaa oikeasti naurattaa, niin tämän turbokaksikon tuotokset todellakin osuvat sinne maaliinsa räiskyvin lopputuloksin. Siinä missä aikaisemmin arvostelemani Cop Out teki kaikki asiat väärin, niin The Other Guys tekee ne asiat ainakin ajoittain aivain oikein. Mutta mikä tekee Will Ferrelistä niin hauskan?

Ehkä Ferrelissä on jotain samaa Leslie Nielsenin kanssa, sillä kummatkin pystyvät laukomaan aivan käsittämätöntä juttua naama peruslukemilla. Heidän näennäinen tyyneytensä tekee tilanteista itsestään jo niin koomisia, että mitään vitsin “punchlinea” ei edes tarvita. Mutta todella toimiakseen, nämä koomikot tarvitsevat aina vierelleen itsensä täydellisen vastakohdan, ja tässä elokuvassa Mark Wahlberg tekee ehkäpä jopa hämmentävän hyvän työn yli-innokkaana etsivänä, jonka ura on ajautunut erään ampumavälikohtauksen takia pysyvään syöksykierteeseen. Ehkäpä sekin, että Wahlbergiä on harvemmin nähty ihan puhtaissa komedioissa, tekee tästä suorituksesta niin koomisen, vaikka itse roolihahmo ei niin koominen olekaan. Mutta mitä itse elokuva sitten oikein yrittää kertoa katsojille?

The Other Guys on tyylipuhdas kyttäparikomedia, joka parodioi lähes kaikkea mitä tämä genre pitää sisällään. Elokuvan alussa “superkytät” Danson (The Rock) ja Highsmith (Samuel L. Jackson) pistävät konnia lakoon aivan järjettömällä omaisuuden tuhoamisella lyöden yli kaikki ne kliseet mitä aikaisemmissa tämän genren totisimmissa elokuvissa on nähty. Tämä superkaksikko kokee kuitenkin hieman hämmentävän poistumisen elävien kirjoista, joten Ferrelin ja Wahlbergin esittämät Gamble ja Hoitz päättävät nousta parrasvaloihin uusina superkyttinä… Tai ainakin Hoitz yrittää, sillä Gamble olisi täysin tyytyväinen raporttien kirjoittamiseen ja toimistolla majailemiseen. Tästä alkaakin hulvaton koheltaminen kun Hoitz yrittää kovasti päästä takaisin tositoimiin Gamblen jarrutellessa.

Kun mainitsin hulvattoman kohelluksen, niin se on oikeastaan aika alakanttiin ilmoitettu fraasi, sillä voi pyhä Sylvi ja pari muuta tätiä mitä tämä tuhokaksikko saa aikaan. Vaikka fyysisistä kohellusta ei ihan niin luvattoman paljon olekaan, niin Ferrelin mentaalinen sekoileminen ja hänen Toyota Priuksensa nousevat elokuvan hauskimpiin kohtauksiin. Lisää hämmennystä aiheuttaa myös Gamblen vaimoa esittävä Eva Mendes, sillä totta puhuakseen Ferrelin näköisellä kaverilla ei pitäisi olla Mendesin näköistä vaimoa, ja tästä saadaankin puolentusinaa hauskaa vitsiä, joissa Wahlbergillä on suuri osuus. Alatyylin vitsit ja tapahtumat vedetään Ferrelille tunnusomaisesti jälleen reippaasti yli latvojen ja siinä vaiheessa kun Gamblen Priuksesta löytyy leikattu peuran vagina, niin katsojan on vaikea pidätellä naurua.

The Other Guys on harvinaisen onnistunut komedia, joka jaksaa naurattaa aina sen loppuun saakka, muutamaa suvantokohtaa lukuunottamatta. Elokuvan tuotantoarvot ovat myös kohdillaan, ja muutamat toimintakohtaukset ovat hienompia kuin “oikeissa” kyttäparielokuvissa. Ferrelin suosio tämän tyylin elokuvissa ei siis ota laantuakseen, ja toivottavasti mies jatkaakin valitsemallaan tiellä. Kaikille tätä ei toki voi varaukestta suositella, mutta jos Hokkarihemmot, Talladega Nights tai Uutisankkuri viihdyttivät sinua, niin tämä iskee varmasti kohdilleen.

The Other Guys
  • 77%
    Elokuva - 77%
77%

Poiminta

Genret: komedia, rikos, toiminta
Kesto: 109 min
Ohjaaja: Adam McKay
Pääosissa: Derek Jeter, Dwayne Johnson, Eva Mendes, Mark Wahlberg, Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Steve Coogan, Will Ferrell
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2010

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments