elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

World Trade Centerin vuoden 2001 terrori-iskut ovat synnyttäneet monenlaisia elokuvia, joista moni elokuva on poliittinen ja moni sitäkin melankolisempi. Siksipä Alex Chapplen ohjaama ja...

World Trade Centerin vuoden 2001 terrori-iskut ovat synnyttäneet monenlaisia elokuvia, joista moni elokuva on poliittinen ja moni sitäkin melankolisempi. Siksipä Alex Chapplen ohjaama ja vuonna 2009 valmistunut tv-elokuva, Poikkeusreitti (Diverted), on omalla tavalla piristävä lisä 9/11-iskuista kertovien elokuvien maailmaan. Vaikka elokuvassa ei itse terrori-iskua alleviivata tai edes näytetä (roolihenkilöt vain puhuvat siitä), synnyttää iskun aiheuttama momentum sellaisen me-hengen kanadalaiseen pikkukaupungiin, jollaista on mukava katsella kotisohvalta. Melko tuntemattomilla näyttelijöillä (poislukien David Suchet) tähditetty elokuva on ihmisläheinen draama ihmismielen positiivisista puolista, kuten auttamisen voimasta.

Koko elokuva kertoo siitä kuinka terrori-iskujen aikaan lukematon määrä matkustajalentokoneita ohjattiin Kanadaan Yhdysvaltain ilmatilan ollessa suljettuna. Samoin käy Iso-Britanniasta tulevalle matkustajalentokoneelle, joka lukuisten muiden koneiden kanssa ohjataan newfoundlandilaisen kaupungin lentokentälle. Niinpä kanadalainen pikkukaupunki joutuu pinnistämään resurssinsa ja vieraanvaraisuutensa äärimmilleen, kun tuhannet matkustajat kaipaavat majapaikkaa, sekä ruokaa. Auttamisen ohessa toki koetaan draaman hetkiä, kun matkustajat ovat huolissaan New Yorkissa olevista sukulaisistaan ja samalla tietenkin draaman perinteen mukaisesti ihastutaan paikallisiin, maanläheisiin ihmisiin.

On mukava sanoa, että Diverted on katsojalle helppo elokuva, sillä se ei mässäile väkivallalla tai millään muullakaan. Ihmisten ongelmat puhutaan läpi ja totuutta katsotaan silmiin muutamaan kertaan, mutta muuten vilpitön auttamisen halu jää päällimmäisenä mieleen tästä elokuvasta. Kun David Suchetin kovat arvot omaava ihminen on huolissaan pojastaan, nousee hänen tukijakseen täysin päinvastainen ihminen; erilaiset ihmiset kohtaavat ja muodostavat välille luottamuksen siteen. Samalla tavalla käy Shawn Ashmoren näyttelemälle Mikelle, joka kohtaa ja ihastuu elämänsä rakkauteen. Samalla pohditaan muslimin (Anousha Alamian) huolta omasta tulevaisuudestaan ja omaisistaan, sekä otetaan kanadalaisesta pikkukaupungista kaikki elämänilo irti. Tuloksena on harmitonta, leppoisaa ja ihmisläheistä elokuvaa, jota on elokuvan taustatapahtumasta huolimatta varsin turvallista katsoa ilman yöunien menetystä.

  • 50%
    Poikkeusreitti - 50%
50%

Poiminta

Genret: draama
Kesto: 1 min
Ohjaaja: Alex Chapple
Pääosissa: Anita Majumdar,Anousha Alamian,Colin Buchanan,David Suchet,Joanne Whalley,Shawn Ashmore
Valmistusmaa: Iso-Britannia,Kanada
Valmistusvuosi: 2010

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments