Titaanien taistelu

Arvostelu on tehty perinteisestä versiosta (ei 3D).

Rytinällä television teasereissa esiintynyt Titaanien taistelu (Clash of the Titans) on aivan mieletön pettymys. Tosin voin kuvitella, kuinka teini-ikäiset, jotka huusivat esimerkiksi Transformersin tai National Treasuren nimeen, ylistävät tätä ranskalaisen taivaanrannan maalarin, Louis Leterrierin (The Incredible Hulk, Transporter, Danny the Dog), kyhäelmää, jossa ei ole mitään järkeä. Täysin objektiivisin silmin katseltuna elokuva on kuin hirveä kasa antiikin myyttejä, jotka ovat yhdistetty näyttäviin ja välistä sekaviin erikoistehosteisiin. Elokuva on niin suurta digitaalista ilosanomaa ja ilotulitusta, ettei elokuvan tarinalle saatika nimekkäälle näyttelijäkaartille jää pätkääkään tilaa.

Siksipä ööh, tuota Avatarissa menestynyt Sam Worthington on täysin mitäänsanomaton huuhailija ja puolijumala, joka ei taida sisimmässään tietää, että mikä haluaa olla. Liam Neesonin näyttelemää ylimielistä Zeusta Worthingtonin Perseus jaksaa omalla tavallaan vihata ja Ralph Fiennesin näyttelemää Haadesta kirota. Siihen se sitten jääkin, kun Worthingtonin näyttelemä Perseus taistaa tiensä läpi maiden ja mantujen Krakenin tappo mielessään. Koko meininki on periaatteessa vähän kuin Eragon 2:sta katsellessa, vaikka elokuvassa vilahtelee tuttuja naamoja millon mistäkin. Ainoastaan Mads Mikkelsenin hahmossa on jotain elokuvan tarvitsemaa munaa, mutta muuten elokuvassa esiintyvien näyttelijöiden potentiaali on hukattu jonnekin hemmetin kauas.

Tämä ei ole edes pahinta, sillä elokuvan tarina on niin onneton ja visvainen kyhäelmä, että monet pelitkin ovat paremmin rakennettuja. Parempaa saman lajityypin tarinaa olen lukenut Disneyn Herkules-satukirjasta, jossa puolijumala Herkules nujertaa ilkeät Titaanit. Jaa siis mitkä? Eihän niitä titaaneita edes tässä elokuvassa näy! Ylipäätään tarinan huonous ei satuttaisi niin paljon, jos elokuvan viihdyttävyys olisi edes katsojan puolella. Se on kuitenkin turha toivo, kun elokuvan oikeamielisiä viskotaan kuin perunasäkkejä pitkin maita ja mantuja. Ja tapahtuu elokuvassa sitten mitä tahansa, niin mitään yllättävää siltä ei kannata odottaa. Aurinko paistaa vielä elokuvan jälkeenkin.

Ehkä jostain löytyy henkilö, joka väittää Titaanien taistelua hyväksi viihteeksi tai että elokuvaa pitäisi katsella avoimin mielin. Tämä väite on ainakin minun mielestäni aitoa ja kotimaista Biolanin lannoitetta viimeistään siinä vaiheessa, kun katsoja toteaa television Xena- ja Herkules-sarjojen tarjoavan paremman henkireiän antiikin seikkailuihin. Ja en minä tässä suhteessa voi olla yksin mielipiteineni, sillä elokuvan rullatessa omia juttujaan tehosteiden muodossa, päätti muutama katsoja jättää leikin kesken. Ja mikseipä jättäisi, kun elokuvan voisi oikeasti esittää noin 10 sekunnissa läpi ilman sen kummempia tunnontuskia.

  • 20%
    Titaanien taistelu - 20%
20%

Poiminta

Genret: fantasia,sota,toiminta,seikkailu
Kesto: 106 min
Ohjaaja: Louis Leterrier
Pääosissa: Liam Cunningham,Luke Evans,Gemma Arterton,Jason Flemyng,Liam Neeson,Mads Mikkelsen,Ralph Fiennes,Sam Worthington
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 2010

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
14 years ago

Arvostelijalla on tainnut olla rättipäivät tätä katsoessa, sillä ei tämä nyt niin huono tekele ollut, vaikka ei kovin hyväkään. Menoa ja meininkiä tosiaan riittää koko keston ajan ja Mikkelsen on oikeastaan ainoa näyttelijä joka selviää tästä puhtain paperein. Ehkä sitten kuulun siihen transformerseista tykänneisiin, sillä kyllähän tämän digitaalinen tehostetykitys ainakin ajoittain viihdytti. Juoni sen sijaan oli lähes kauttaaltaan ennalta-arvattavaa ja Neesonin kyvyt hukattiin lähes täysin Zeuksena. Kreikan mytologia käytiin läpi nykyajalle tyypillisesti sutaisemalla ja onhan jopa Xenassakin ajoittain parempi juoni, mutta kyllä tämän kerran katsoo ja onhan Kraken aika mageen näkönen elokuvan loppukähinöissä. 2,5/5p