elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Uwe Boll iskee jälleen tajuntaamme yhdellä tietokonepeliin perustuvalla elokuvalla, ja voitte olla varmoja siitä, että laatu on taattua Bollia. Ilmeisesti mies ei ole lopettanut... Far Cry

Uwe Boll iskee jälleen tajuntaamme yhdellä tietokonepeliin perustuvalla elokuvalla, ja voitte olla varmoja siitä, että laatu on taattua Bollia. Ilmeisesti mies ei ole lopettanut sienien syömistä, sillä luvassa on jälleen trippi, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Alunperin vuonna 2004 hyvinkin elokuvamaisen juonen sisältänyt Farcry saapui PC:lle tuoden silloiseen FPS-pelien genreen uskomattoman laajan ja vapaan pelialueen, sekä tekoälyn, joka mukautui pelaajan taitojen mukaan. Peliä saattoi pitää jopa jonkinlaisena merkkipaaluna FPS-pelien historiassa, vaikka se loppupeleissä ei tarjonnut ihan niin paljoa kuin lupasi, mutta kaiken kaikkiaan FarCry oli juoneltaan ja tekniseltä toteutukseltaan erinomainen peli. Olikin jännittävää nähdä, kuinka kauas metsään Boll tämän teoksen tulisi viemään.

Mutta jotain kummaa oli nyt tapahtunut Bollin ohjauksessa, sillä ensimmäistä kertaa miehen elokuva pysyy kasassa lähes sen koko keston, vaikkakin muutama läheltäpiti tilanne oli vastassa. Ehkä suurin syy suhteellisen maltilliseen esitykseen löytyy siitä, että enää eivät Hollywoodin näyttelijät olleet suostuneet tämän saksalaisen “lahjakkuuden” työstettäviksi, vaan Bollin on pitänyt tyytyä omiin saksalaisiin kavereihin ja muutamaan C-luokan staraan. Kun tähän lisätään suhteellisen maltillinen budjetti (30milj dollaria), niin miehen on todella täytynyt panostaa itse elokuvaan. Älkää nyt kuitenkaan käsittäkö väärin siinä, että FarCry olisi jotenkin hyvä elokuva, mutta Boll-mittarilla katsottuna se edustaa miehen parasta antia.

Lähdemateriaalin tulkinta sen sijaan menee taas ihan Bollimaisia polkuja, sillä vaikka pääjuoni on suhteellisen lähellä peliä, hahmot sitä sensijaan eivät ole. Pelistä tuttu Jack Carver on toki päähenkilönä, mutta mies on muuttunut saksalaiseksi entiseksi sotilaaksi ja luvalla sanoen, Til Schweiger oli todella erikoinen valinta tähän rooliin. Mies on kuin köyhän miehen versio Michael Biehnistä joskus 80-luvulla. Saarella sairaita ihmiskokeita tekevä professori Krieger sen sijaan on nappivalinta, sillä kaikkien B-elokuvien kiintotähti Udo Kier on juuri sopivan hullunnäköinen tähän rooliin. Muut sotilaat ovat sensijaan jotain Bollin kalakavereita, sillä näyttelijälahjoja näillä hepuilla ei ole. Kauniimpaa sukupuolta edustava Emmanuelle Vaugier vetää toisen pääroolin Valerie Cardinalin osan jopa yllättävän onnistuneesti, vaikka nainen pelistä poiketen onkin vain reportteri eikä mikään CIA-agentti.

Myös tapahtumapaikka on vaihtunut Mikronesian tropiikista Kanadan Vancouveriin, ja tarkemmin Deep Coven lähistölle.  Elokuvan juoni sensijaan on tuttua Farcryta, eli eräällä saarella professori Krieger tekee ihmiskokeita, jossa normaalit sotilaat muutetaan supersotilaiksi, jotka paljainkäsin teurastavat viholliset hikipisaraa vuodattamatta. Ongelma tietenkin on se, että miten näitä latvalahoja ohjaillaan, sillä supervoimat vievät valitettavasti aivot mennessään ja kaikenlisäksi kaverit muistuttavat enemmän zombieta kuin ihmisiä. Valerien isä Max on labrassa konsulttina, mutta kuten arvata saattaa, hommat menevät munilleen ja pian saari kuhisee aivottomia supersotilaita, joiden keskellä Jack ja Valerie yrittävät selviytyä hengissä. Carver pisteleekin elokuvan aikana paaliin niin paikkaa vahtivia palkkasotureita, kuin näitä superihmisiä ja samalla onnistuu petipuuhissa Valerien kanssa.

Farcry onkin kuin mittatilaustyönä tehty Uwe Boll-rykäisy, joka sisältää brutaalia toimintaa, järjettömiä juonenkäänteitä, huonoja näyttelijöitä ja tahatonta komiikkaa. Ensimmäistä kertaa homma ei silti levähdä käsiin, ja elokuvan pystyy katsomaan jopa ilman mieltälaajentavia aineita. Silti en suosittelisi tätä kuin Uwe-faneille.

Far Cry
  • 25%
    Elokuva - 25%
25%

Poiminta

Genret: draama,toiminta,seikkailu
Kesto: 95 min
Ohjaaja: Uwe Boll
Pääosissa: Natalia Avelon,Ralf Moeller,Schweiger,Craig Fairbrass,Emmanuelle Vaugier,Michael Paré,Udo Kier
Valmistusmaa: Saksa,Kanada
Valmistusvuosi: 2008

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments