elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tissivakoja, isoja aseita, järjetöntä väkivaltaa ja metallimusiikkia. Siinäpä kaikki mitä kasvava nuori tarvitsee. Näin on ajatellut myös lähinnä B-elokuvia ja tv-sarjoja ohjannut Rick Jacobson,... Bitch Slap

Tissivakoja, isoja aseita, järjetöntä väkivaltaa ja metallimusiikkia. Siinäpä kaikki mitä kasvava nuori tarvitsee. Näin on ajatellut myös lähinnä B-elokuvia ja tv-sarjoja ohjannut Rick Jacobson, joka on ottanut kannustimensa alan parhailta exploitaatio-mestareilta yhdistäen heidän tyylejään itselle sopivalla tavalla. Varmasti itse Russ Meyerkin lipoisi huuliaan tämän teoksen edessä, enkä usko, että Tarantinokaan jättäisi kaukosäätimen hidastusnappulaa rauhaan muutamia kohtauksia kuolatessaan. Meyerin luoma vahvojen, mutta erittäin muodokkaiden naisten käyttäminen elokuvissa on innoittanut monia aikamme ohjaajia, eikä esimerkiksi Tarantinon Death Proof ole mikään huono esimerkki tästä. Mutta toimivatko tämän tyyliset elokuvat enää nykyään?

Toimivat ja eivät toimi. Kysymyksen vastaus riippuu vastaajasta, ja eiväthän miehet koskaan pääse niin irti hormoneistaan, etteivätkö muodokkaiden naisten järjettömät rintavaot hidastettuina aiheuttaisi lähes pakonomaista katsomisen tarvetta. Mutta jos puolet elokuvasta käytetään lähinnä Playboyhin sopivista video-otoksista, niin voidaanko puhua enää vakavasti otettavasta elokuvasta? Toisaalta elokuvan tekijöillä ei ole varmasti missään vaiheessa ollut tämä edes tarkoituksena. B-luokan juoni maustettuna Ö-luokan näyttelijöillä ja kolmen kopeekan cgi-efekteillä ehkä antaa kuvan siitä, missä sfääreissä tässä liikutaan ja ainoa pelastus onkin jo moneen kertaan mainitut tissivaot ja suhteellisen rapea veren lennätys.

Elokuvan ainoana oikeana kuvaus- ja kohtauspaikkana toimii keskellä erämaata sijaitseva matkailuvaunu, jonka pihaan tuntuu eksyvän mitä kummallisimpia eläjiä. Sinne eksyy myös tarinan päähenkilökolmikko Trixie, Hel ja Cameron. Perinteinen saaliin noutokeikka alkaa menemään mönkään ja elokuva sukeltaa päähenkilöiden menneisyyteen juonen edetessä tehden tarinasta ajoittain jopa erittäin mielenkiintoisen. Trixietä näyttelevä Julia Voth onnistuu olemaan yhdessä Hel:n näyttelemän Erin Cummingsin kanssa elokuvan ainoat valopilkut, enkä tässä tarkoita pelkästään ulkonäköä, jonka kisan he kyllä myös voittavat. Trixien viattoman stripparin esitys on ajoittain suorastaan hellyttävää katsottavaa ja porukan henkisenä johtajana toimiva Hel on samalla myös koko elokuvan vetävä moottori. Sen sijaan Cameron on sekopäisyydessän jotain niin rasittavaa, että edes naisen järkyttävät DD-kupit eivät pelasta tilannetta. Muut paikalle eksyvät persoonat ovat lähes täysiä statisteja, ja kun elokuvan puolessa välissä katsoja tajuaa juonen yksinkertaisuuden meinaa jo itku päästä.

Naisten väliset tappelut seuraavat toisiaan ja pelkästään taustakankaan edessä tehdyt otokset (erämaata lukuunottamatta) alkavat alun hauskuutuksen jälkeen hieman rasittamaan, eikä tarina tarjoa lopun huipennusta lukuunottamatta oikein mitään merkittävää. Katsoja pidetään kiinni ruudussa ainoastaan häpeilemättömällä exploitaatiolla, jota ryydittävät runsas ammunta, mätkintä sekä tissivaot, jotka eivät loppupeleissä edes tarjoa sitä tarvittavaa vapautusta vaan kohtaukset ovat yhtä kiusausta. Toki huonompiakin tämän tyylisiä elokuvia on tullut nähtyä, joten kyllä tämä ihan krapulapäivän viihteenä menee, mutta totuuden nimissä tämä olisi kaivannut edes yhtä oikeaa näyttelijää ja uskottavampaa loppua. Nimensä mukainen esitys, mutta tisseistä ja verestä kuitenkin pointsit.

Bitch Slap
  • 35%
    Elokuva - 35%
35%

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 101 min
Ohjaaja: Rick Jacobson
Pääosissa: Erin Cummings,Julia Voth,Michael Hurst,Minae Noji,Ron Melendez,America Olivo
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2009

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments