elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kun David Suchetin näyttelemä belgialainen herrasmiesetsivä Hercule Poirot saapuu vaappuen paikalle, on eräs asia varsin selvä. Pian tapahtuu murha, joka pistää harmaat aivosolut liikkeelle....

Kun David Suchetin näyttelemä belgialainen herrasmiesetsivä Hercule Poirot saapuu vaappuen paikalle, on eräs asia varsin selvä. Pian tapahtuu murha, joka pistää harmaat aivosolut liikkeelle. Niin tapahtuu nytkin, sillä pahanilmanlintu ei kertakaikkiaan voi pettää katsojaansa. Seurauksena on vanhemman naisen itsemurhaksi naamioitu murha, joka alkaa varsin poikkeuksellisesti siten, että mahdollinen murhaaja paljastaa omat luulonsa suoraan Poirot’lle. Poirot ei kuitenkaan ole tälläkään kertaa eilisen teeren poika, vaan -kuten arvata saattaa- alkaa selvittämään vanhan naisen murhaa… "Murhaaja" kun ei voi olla murhaaja, koska syyllisen täytyy olla tarjoilija tai joku muu vastaava. Tiedä häntä, mutta melkoisen tanhuamisen kautta Poirot lopulta lähtee sidekickinsä kanssa (Zoe Wanamaker) murhaajaa etsimään.

Niin kiehtovalta kuin tarina kuulostaakin, niin Hercule Poirot: Kolmas tyttö (Third Girl) on melko konventionaalinen Poirot-elokuva. Se sisältää mainiota peri-englantilaista näyttelemistä ja suoraan 1930-luvulta haiskahtavan miljöön. Toisaalta tuo samainen miljöö vaikuttaa jo harmaan tutulta, sillä rikkaisiin maisemiin, aristokraatteihin ja hienohelmoihin kohdistuvat epäilyt ovat jo ennestään nähtyjä asioita. Siitäkin huolimatta Suchet onnistuu jälleen kerran roolissaan varsin kiitettävästi, vaikkakin Wanamakerin ärsyttävän kirjailijan rooli viekin Suchetilta paljon ruutuaikaa. Muillekin näyttelijöille annetaan varsin mukavasti aikaa, mutta kunnollisten henkilökuvien rakentamiseen ei jää todellakaan aikaa. Ainoastaan Jemina Rooperin ahdistuneen "murhaajan" mielikuva jää katsojan mieleen kummittelemaan, muttei siinäkään kovin hyvässä valossa.

Kolmas tyttö on muihin Poirot-elokuviin verrattuna selvästi keskitasoa. Se sisältää sopivaa mysteerisyyttä ja jopa painostavaa uhkaa, kun Poirot nuuskii tietänsä kohti totuutta. Silti kaikki vaikuttaa myös samalla turhankin tutulta, joka saattaa puuduttaa katsojaa jo yllättävän paljon. Toisaalta satunnaiselle katsojalle Kolmas tyttö tarjoaakin jo paljon enemmän jännittävää rikosdraamaa, jossa veri ei graafisesti roisku mihinkään. Julmuuksia nähdään toki paljon, mutta kaikki tehdään sen verran hienotunteisesti, ettei elokuva sen kummempia puistatuksia jätä. Poirot-faneille elokuva onkin varsin tuttua kauraa, mutta osaako kukaan enää tässä vaiheessa vaatia (Third Girl on 11. tuotantokauden kolmas episodi) enempää tai parempaa?

3

Summary

Genret: draama,jännitys,rikos
Kesto: 95 min
Ohjaaja: Dan Reed
Pääosissa: Clemency Burton-Hill,James Wilby,Lucy Liemann,Matilda Sturridge,Peter Bowles,Tom Mison,David Suchet,Jemina Rooper,Zoe Wanamaker
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 2008

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments