elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Halloween 2 jatkaa lähes suoraan siitä mihin ensimmäinen osa jäi ja itse asiassa elokuvan epilogi ennen alkutekstejä on suoraan ensimmäisen osan lopusta, eli kyseessä...

Halloween 2 jatkaa lähes suoraan siitä mihin ensimmäinen osa jäi ja itse asiassa elokuvan epilogi ennen alkutekstejä on suoraan ensimmäisen osan lopusta, eli kyseessä on todellakin jatko-osa. Täytyy vain kummastella kuinka pienillä käsikirjoituksilla näitä 80-luvun slasher pätkiä tehtiin, sillä uskokaa tai älkää, niin tämän toisen osan juoni on vielä suoraviivaisempi kuin ensimmäisen sillä erotuksella, että nyt ei tapeta enää vain teinejä, vaan veitsen alle joutuvat kaikki ikäryhmät sukupuoleen katsomatta. Myös Myersin tappovälineenä toiminut veitsi saa väistyä ja nyt keksitäänkin mitä mielenkiintoisimpia tappomenetelmiä, jotka toki nykyisin eivät enää hätkäytä karskiintunutta leffayleisöä.

Elokuva siis alkaa siitä, että on edelleen Halloween-yö, ja itse asiassa koko elokuvan tapahtumat sijoittuvat tuohon Halloween yöhön. Näin ollen siis peräti kaksi elokuvaa on uhrattu yhdelle yölle. Jamien näyttelemä Laura viedään sairaalaan ja Donald Pleasencen näyttelemä tohtori Loomis jatkaa Myersin metsästystä Haddonfieldin lähiöissä. Pleasence on joko jossain aineissa tai muuten vaan sekaisin, sillä mies ylinäyttelee roolinsa niin metsään, että ei voi kuin ihmetellä, että tästä miehestä maksettiin vielä extraa, että hänet saatiin tähän elokuvaan. Tai ehkä juuri siksi Donaldia ei paljon nappaa tällaiset “kauhupätkät”, kun hän kuvittelee olevansa tällaisten yläpuolella.

On myös jollain tapaa positiivista,että tässä jatko-osassa Michael Myers nappaa pääosaroolin ja muita b-luokan näyttelijöitä ei nähdä kuin hetken ajan, jonka jälkeen he saavat kokea kohtalonsa. Jopa ensimmäisessä osassa loistanut Jamie Lee Curtis on lähes statistin roolissa ja hänen ainoaksi tehtävä onkin vain maata sairaalassa. Curtisin onkin sitten ratkaisuvaiheessa aika ryhtyä toimeen ja käydä taistelunsa Myersiä vastaan. Jatko-osalle tyypillisesti ruumismäärä on moninkertainen ensimmäiseen osaan nähden ja huomattavasti suuremmalla budjetilla saadaan jo jopa jotain erikoistehosteitakin aikaan… Verikin alkaa lentämään tämän elokuvasarjan maineen veroisesti.

Vaikka tämä jatko-osa ei yllä kerronnallisesti aivan samalle tasolle kuin ensimmäinen, niin se onnistuu olemaan kuitenkin jotenkin paremman näköinen ja samalla tuomaan sitä kaivattua verta kehiin enemmän kuin ensimmäinen osa. Muuten tämä pätkä on aika vaisu näin nykymittapuulla katseltuna, mutta tämän nähtyään ymmärtää mistä kaikki nykyajan sarjamurhaajat ja screamit ovat vaikutteensa ottaneet. Samalla tulee huomatuksi, kuinka Friday the 13th on muuten aivan hirveä rip-off: Michael Myers vs. Jason Voorhees.

1.5

Summary

Genret: jännitys,kauhu
Kesto: 89 min
Ohjaaja: Rick Rosenthal
Pääosissa: Donald Pleasence,Jamie Lee Curtis,Lance Guest,Tony Moran
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1981

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments