elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Anttilan kesä-alen saaliin katselu on päässyt käyntiin. Satunnaisotoksella käteen osunut My Wife Is a Ganster tuntuikin kansien perusteella melko lailla tavalliselta itämaiselta mätöltä, jota...

Anttilan kesä-alen saaliin katselu on päässyt käyntiin. Satunnaisotoksella käteen osunut My Wife Is a Ganster tuntuikin kansien perusteella melko lailla tavalliselta itämaiselta mätöltä, jota kuorruttivat komedialliset elementit. Ja niinhän siinä sitten pääsi käymäänkin, sillä Jin-gyu Chon esikoiselokuva on tasapaksua, joskin melko viihdyttävää katseltavaa siitäkin huolimatta, että miehiä hakataan kuin vierasta sikaa ja häissäkin pistetään pystyyn melkoiset kyläpainit. Yllättävää kyllä, veri jää silti miltei puuttumaan: genrelle tyypilliset verellä yliampumiset ja suoranaiset mässäilyt jäävätkin selkeästi vähemmälle huomiolle ja päähuomio keskittyykin rakkauden, komedian ja toiminnan outoon sekoitukseen, joka välillä toimii ja välillä ei toimi. Naruja onkin ohjaajan käsissä monia, mutta mies ei kertakaikkiaan tiedä, mistä niistä vetäisi ja minä aikana.

Tuloksena onkin melkoinen hässäkkä, jossa “Valvojaksi” kutsutun naisen pään sisään sukelletaan niin pintaliitoisesti, että vähemmästäkin alkaa sekomaan. Pyörremyrskyn lailla vaihtuvat kohtaukset ja viivasuorasti etenevä juoni aiheuttavat sen, ettei elokuva pysähdy milloinkaan paikalleen. Murjottavien ilmeidenkin takaa paljastuu vain herkkiä, joskin hauskoja elementtejä, mutta pääosin elokuvaa katsoessa tulee mieleen Snatch paljon huonompana versiona. Tappeluhanakkuutta kyllä löytyy, mutta toimintakohtauksissakaan ei pidemmän päälle ole juurikaan munaa ja suurin osa mättämisistä jääkin South Park:maisen nörttien tappelun kaltaiseksi läpsyttelyksi. Toisin sanoen sellaiseksi, joka korkeintaan naurattaa jos sitäkään.

Ja naurun vastakohta, itku, on katsojalla hyvin lähellä pääosanesittäjä Eun-Kyung Shiniä katsellessa. Miehiä dominoiva, murjottava ja täysin epänaismainen Shin on valvojana säälittävä hahmo. Kivikovan ja kiroilevan sydämen takana on silti kipeän muiston omaava nainen, jonka on mentävä kuolevan siskon toiveen vuoksi naimisiin (heh-heh). Siitähän syntyy tietenkin korealaisten käsissä väkivaltainen farssi, jossa normaali elämä ahdistaa testosteroniseen maailmaan valjastettua naista. Alaisten hännystellessä käydään läpi aristavaa ja säälittävää pakko-avioliittoa, orastavaa rakkaudenkaipuuta ja tietenkin lyödään hieman pakollista vitsiä seksistä. Väliajoilla kiroillaan epäsovinnaisissa tilanteissa ja käydään hakkaamassa ihmisiä ilman mainittavia juonenkuljetuksia. Periaatteessa kaikki tämä voisi toimia.

Käytännössä sitten taas ei. Chonin elokuva on yksinkertaisesti liian sekava: se rönsyilee kuin ruusu jokaiseen suuntaan, eikä tarraa mistään kiinni. Aineksia olisi vaikka mihin, mutta liian paljon liian pieneen tilaan ahdattuna on yksinkertaisesti liikaa. Tuloksena on muutaman lämpimän naurun arvoinen Nuuskamuikkusen mietiskelyliemi, jonka ainesosina ovat perin tavanomaiset ainekset, mutta nimi on outo. Kun vielä sisältökin on melko luotaan poistyöntävää säheltämistä, jää My Wife is a Gansterille pelkkä seinäkukkasen rooli. Onneksi DVD:n pahvikannet sentään palavat suhteellisen ekologisesti ja lämmittävät ne pienet ihanat kymmenet sekunnit takan tulipesässä viluista katsojaa.

1.5

Summary

Genret: komedia,rakkaus,toiminta
Kesto: 108 min
Ohjaaja: Jin-gyu Cho
Pääosissa: Eun-Kyung Shin,Sang-myeon Park,Jae-mo Ahn,In-kwon Kim,Min-su Choi
Valmistusmaa: Etelä-Korea
Valmistusvuosi: 2001

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments