elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Huh-huh, enpä olisi uskonut, että ennen jumalattoman huonoa White Chicksia Wayansin veljekset olisivat saaneet yhdessä jotain parempaa ja hauskempaakin aikaan. Hämmästyksekseni olin väärässä, sillä...

Huh-huh, enpä olisi uskonut, että ennen jumalattoman huonoa White Chicksia Wayansin veljekset olisivat saaneet yhdessä jotain parempaa ja hauskempaakin aikaan. Hämmästyksekseni olin väärässä, sillä Keenen Ivory Wayansin ohjaama ja hänen veljiensä käsikirjoittama Scary Movie 2 onnistuu välillä naurattamaan ainakin meikäläistä. En tiedä, pitääkö nauramiseni pistää väsymyksen piikkiin vai olenko menettämässä tosikkomaista otettani, mutta Scary Movie 2 tuntui ja näytti hyvältä lähinnä muiden, suosittujenkin, elokuvien parodioimisen takia. Elokuva kun pilkkaa kymmeniä elokuvia ja tv-sarjoja kuten MacGyveriä, Charlien enkeleitä, Rose Red -minisarjaa, Manaajaa, Hannibalia, Hollow mania ja muita monia tunnettuja elokuvia.

Elokuvan näyttelijätkin ovat kerrankin kahjossa mielessä kohdallaan. Anna Faris näyttää jo valmiiksi naiivilta naiselta, joka ottaa sopivasti iskuja vastaan tyhmä ilme naamallaan. Marlon Wayans taas vetää oman roolinsa överiksi, joka tosin sopii oudolla tavalla elokuvan henkeen ja velipoika Shawn Wayansin homoilut jaksavat naurattaa elokuvasta toiseen. Kun mukaan vielä lasketaan ikuisesti sivurooleihin jämähtänyt Tim Curry, pornolta näyttävä Kathleen Robertson ja ihan pimeän, mutta hauskan sivuroolin tekevä Chris Elliott, niin kohtuullisen toimiva paketti on kasassa. Pikantin sivumaun hommalle antaa vielä loistavan pikkuroolin tekevä James Woods, jonka Manaajalle irvaileva rooli on elokuvan parasta antia.

Scary Movie 2 jatkaa kreisikomedioiden ja parodioiden maineikkaita perinteitä. Hieman Poliisiopistojen ja toisaalta ZAZ-trion (Zucker-Abrahams-Zucker) elokuvien suuntaan kallellaan oleva elokuva on hyvää viihdettä, joka jaksaa naurattaa muiden elokuvien irvailun vuoksi. Silti Wayansien elokuva ei tuo genreen mitään uutta: ympäri mennään ja yhteen tullaan samalla, nyt jo niin totutulla, kaavalla, jonka pystyvät kehittämään niin mummut kuin vaaritkin aina ala-aste-ikäisiin saakka. Scary Movie 2 onkin lajityypille tyypillinen yhden kerran elokuva, jota jaksaa vaivattomasti ja uskollisesti tapittaa aina pikkutunneille saakka sen kummemin vaivaantumatta. Nauraakin saa, joka sinällään on jo komedialle suuri saavutus. Vielä suuremmaksi asian tekee se, että koko raina on Wayansin poppoon tekemäksi näinkin hyvä.

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

Ei kommentteja

Ole ensimmäinen, joka jättää kommentin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.