elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Luc Besson oli aikanaan erittäin lahjakas toimintaelokuvien ohjaaja, jonka tekeleet poikkesivat virkistävästi valtavirtamätöstä. Vuoden 1999 floppinsa (Jean d’Arc) jälkeen alkoi miekkosta kiinnostaa enemmän tuottaminen...

Luc Besson oli aikanaan erittäin lahjakas toimintaelokuvien ohjaaja, jonka tekeleet poikkesivat virkistävästi valtavirtamätöstä. Vuoden 1999 floppinsa (Jean d’Arc) jälkeen alkoi miekkosta kiinnostaa enemmän tuottaminen ja Besson onkin tuonut runsaasti ranskalaista toimintaosaamista esille tavallisen pulliaisen nähtäviksi. Elokuvat ovat olleet pääasiassa aivotonta, mutta hyvin tuotettua kung-fu-tyylistä mättöä (The Transporter, Kiss of the Dragon jne.). Tulos on ollut pääasiassa tyylikästä, mutta nyt mentiin pahasti metsään.

Ekasta elokuvasta tuttu Frank Martin (Jason Statham) asuu Miamissa, missä hän toimii kuskaa kaverinsa sijaisena tärkeää poliitikkoa ja hänen perhettään. Ajaessaan perheen poikaa normaaliin lääkärintarkastukseen kyseinen pikku vesseli kidnapataan klinikalla ja vanhemmat saavat piakkoin lunnasvaatimukset puhelimitse. Meidän ex-kommando-kung-fu-mestarikuski Frankie-boytahan tämä sieppaa sitten niin vallan julmetusti ja päättää niittää kaikki eteen tulevat pahat poitsut että hoitsut ja pelastaa hänelle niin tärkeän pikkupojan.

Siinä missä eka Transporter oli puutteistaan huolimatta jokseenkin virkistävä niin jatko-osa sohellettu täysin. Koska mitään varsinaista uutta ei näköjään ole keksitty, niin laatu on näköjään korvattu määrällä. Nykytoimintaelokuvien tavoin on tässäkin panostettu nopeaan, epäselvään toimintaan. Miltei mykällä sankarillamme on mano-a-mano-taisteluissa selkeä bullet-time-etu á la Max Payne. Tyylikästä mutta kyllästyttävää. Odotukseni elokuvaa kohtaan loppuivat jo noin 20 minuutin kohdalla, mutta maku koko touhusta meni viimeistään maailman naurettavimman tietokone-autostuntin jälkeen. Muutenkin tietokonetehosteet yllättivät huonoudellaan.

Toivottavasti jatkossa Luc Besson todella välittäisi tekeleidensä laadusta, sillä Transporter 2 surkein hänen käsistään päässyt tekele. Hei kamoon, missä ovat nykyajan Total Recallit taikka Predatorit?

  • 20%
    Transporter 2 - 20%
20%

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 87 min
Ohjaaja: Louis Leterrier
Pääosissa: Jason Statham,Matthew Modine,Amber Valletta
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Ranska
Valmistusvuosi: 2005

Sending
User Review
0 (0 votes)

Henri Salokangas

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
15 years ago

Roskaa, mutta viihdyttävää sellaista. Kun aivot lyövät jo valmiiksi tyhjää, niin tälle elokuvalle voi helposti antaa 2/5p.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Eipä Besson muuta ollut tekemässä kuin kirjoittamassa joitain parannuksia kässäriin, ja tietysti loi ensimmäisen osan hahmot. Suurin vastuu oli ohjaaja Leterierillä ja käsikirjoittaja Robert Mark Kamenillä.