elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Elokuva Argentiinalaisen vapaustaistelijan, sittemmin CIA:n murhauttaman, Ernesto ”Che” Guevaran matkasta halki 1950-luvun Etelä-Amerikan kertova Moottoripyöräpäiväkirja(t) on vähintäänkin katsomisensa arvoinen elokuva ja omaelämänkerta eräästä Etelä-Amerikan...

Elokuva

Argentiinalaisen vapaustaistelijan, sittemmin CIA:n murhauttaman, Ernesto ”Che” Guevaran matkasta halki 1950-luvun Etelä-Amerikan kertova Moottoripyöräpäiväkirja(t) on vähintäänkin katsomisensa arvoinen elokuva ja omaelämänkerta eräästä Etelä-Amerikan järisyttävimmistä henkilöhahmoista. Varakkaasta perheestä kotoisin oleva lääketieteenopiskelija Ernesto ”Che” Guevara (Gael García Bernal) päättää hyvän ystävänsä Alberto Granadon (Rodrigo De La Serna) kanssa matkata Etelä-Amerikan halki tutkimaan erilaisia ihmisiä ja näiden kulttuureita. Matkallaan he kuitenkin hiljalleen havahtuvat erityisesti Etelä-Amerikan alkuperäisasukkaita vaivaavaan köyhyyteen, kurjuuteen ja sortoon. Ja kuten sanotaan: ”Jos haluat muuttaa maailmaa, anna maailman ensin muuttaa itsesi.”

Julkaisun kuvanlaatu

Kuvanlaatu on kirkasta ja selkeää. Värit toistuvat hyvin, eikä kuvan terävyydenkään suhteenkaan ole valittamisen aihetta. Kuva on siis varsin hyvää keskilaatua. Lisäksi alkuperäinen, sekä ennen kaikkea anaforminen, 1:85:1 kuvasuhde on hyvää mainosta julkaisijalle kuin julkaisijalle. Dvd:n lisämateriaalina olevalle kaksituntiselle dokumentille ei ole sen sijaan tehty paljoakaan. Kuva on rakeista, eikä tässä mielessä kovinkaan mukavaa katseltavaa.

Julkaisun äänenlaatu

Äänimaailma on onnistuttu tallentamaan varsin hyvin DVD:lle. DTS, Dolby Digital 5.1, sekä stereo –ääniraidat takaavat äänielämyksen niin kotisohvalta kuin pienehköstä kotiteatteristakin. Äänet kiertyvät eri kaiuttimien kautta varsin kirkkaasti, mutta samalla kuitenkin sopivan jykevästi, eikä suurempia mokia äänimaailmasta löydä. Ääniä ohjaillaan eri kaiuttimien kautta varsin hyvällä perustasolla nykyisiin dvd-julkaisuihin nähden. Mutta kuten kuvankin suhteen, lisämateriaalin äänenlaatuun ei ole oikeastaan kiinnitetty minkäänlaista huomiota. Ääni sirisee ja heittelehtii kaksituntisen dokumentin aikana aivan liian paljon.

Julkaisun lisäominaisuudet

Vaikka DVD:n takakannen lisämateriaalien määrä saattaakin pikaisesti vilkaistuna aavistuksen järkyttää karuudessaan (traileri, dokumentti), on lisämateriaaleja kuitenkin yllättävänkin runsaasti nykyisiin vastaaviinkin DVD-julkaisuihin verrattaessa. Varsinkin Kaksituntinen Travelling with Che Guevara dokumentti on täynnä todella mielenkiintoista lisätietoa ”oikeasta” tosielämän Ernesto ”Che” Guevarasta. Dokumentilla myös jutellaan mm. ohjaajan, elokuvan päänäyttelijöiden kanssa ja jopa ”Chen” matkakumppanin Alberto Granadon kanssa. Todella mielenkiintoista matskua, ja ennen kaikkea runsaasti!

Julkaisun sisältö

Kokonaisuutena Moottoripyöräpäiväkirjan 2DVD-julkaisu antaa todella hyvin rahoille vastinetta. Anttilan alle kymmenen euron hinta ei todellakaan ole liikaa pyydettyä tästä julkaisusta. DVD ei ehkä ole aivan kirkkainta kärkeä oikein millään julkaisun osa-alueista, mutta on kuitenkin onnistunut tasaisen varmasti kaikessa.

  • Ääni
  • Extrat
  • Kuva
  • Elokuva
4.3

Summary

Genret: draama
Kesto: 121 min
Valmistusvuosi: 2004
Aluekoodi: 1
Ääniraita: Dolby Digital 5.1, DTS, Stereo
Kuvaformaatti: 16:9
Tekstitys: suomi/ruotsi/norja/tanska
Extrat: Levy 1: Traileri, Levy 2: Travelling with Che Guevara (dokumentti, kesto n. 2h)
Ikäraja:
Julkaisija: Santrew Metronome

Sending
User Review
0 (0 votes)

Antti Kiiskinen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments