elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Lukas Moodysson on tehnyt muutamia loistavia elokuvia. Fucking Åmål, tillsammans ja Lilja 4-ever ovat mahtavia realistisia kuvauksia elämästä ja ihmiskohtaloista. Ohjaajan uusin työ, reikä...

Lukas Moodysson on tehnyt muutamia loistavia elokuvia. Fucking Åmål, tillsammans ja Lilja 4-ever ovat mahtavia realistisia kuvauksia elämästä ja ihmiskohtaloista. Ohjaajan uusin työ, reikä sydämessäni, on jotain aivan muuta.

Reikä sydämessäni kertoo kerrostalokämpästä, jossa asustaa Erik(Almroth) ja hänen isänsä. Isä kuvaa kaverinsa kanssa pornoleffaa Tess(Bråding) nimisen naisen kanssa ja Erik istuu pimennetyssä huoneessaan mustissa vaatteissa kuuntelemassa musiikkia. Asetelma on siis aivan, kuin minkä tahansa hervantalaisen uusioperheen elämästä.

Elokuvassa ei varsinaisesti ole minkäänlaista juonta. Elokuva on vain sarja kohtauksia, joiden välissä näytetään pätkiä leikkaussalista taustalla korvia särkevä möly. Seksikohtaukset toteutetaan joko barbinukeilla tai kumisilla tekoelimillä. Leffa on täynnä oksettavia asioita, mutta jää kuitenkin kakkoseksi Pasolinille. Moodysson haluaa varmasti kritisoida elokuvallaan yhteiskunnan epäkohtia, kuten aikaisemmissa elokuvissaan, mutta tämä ei mielestäni ole oikea tapa. Itse ainakin tuijotin vain leffaa epäuskoisena ja ajattelin, että voiko tällaista sontaa oikeasti olla olemassa. Olen aina sanonut inhoavani tekotaiteellista paskaa ja tämä elokuva edustaa mielestäni kyseistä genreä puhtaimmillaan.

Mieleni teki useasti jättää elokuva kesken, mutta taistelin loppuun asti odottaen tulisiko joku hyvä kohtaus, jotta olisi edes jotakin positiivista sanottavaa tästä teoksesta. Sitä ei koskaan tullut. Jos olet mieleltäsi hyvin sairas tai pidät kiasman pissakakka-taideteoksista tämä elokuva on juuri sinulle. Muuten pysy kaukana, sillä tämä “taideteos” on lähinnä ajanhukkaa.

0.5

Poiminta

Genret: draama
Kesto: 98 min
Ohjaaja: Lukas Moodysson
Pääosissa: Thorsten Flinck,Björn Almroth,Sanna Bråding,Goran Marjanovic
Valmistusmaa: Ruotsi,Tanska
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Janne Toivanen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
VK
VK
16 years ago

Noh, ymmärtää ken kykenee.

cvc
cvc
17 years ago

aivan älytöntä paskaa! Älkää katsoko jos ette halua menettää ruokahaluanne! Hyvin epämiellyttävä elokuva. HYI!

Morricone
Morricone
18 years ago

Mustiin puetun pojan maailmanparannussaarnat olivat todella päälleliimatun oloisia ja vaivaannuttavia. Tällainen maailmanparannusmeininki on tietenkin aina kannatettavaa, mutta ei näin lapsellisella/murrosikäisellä tavalla toteutettuna. Ainakaan tässä elokuvassa Moodysson ei todellakaan ole mikään sanataituri. Kumma kyllä, sillä aikaisemmin hän on kirjoittanut aivan sujuvan ja todellisen oloista dialogia.