Elvis has left the building

Olisin odottanut Elvis has left the building -elokuvan trailerin perusteella paljon enemmän tästä komediasta. Toisin kuitenkin kävi ja Hollywoodin markkinakoneisto onnistui jälleen tekemään minulle “perinteiset”, jossa traileriin on upotettu lähes koko elokuva. Valitettavaahan se toki on, sillä elokuvassa on ideaa hyväksikin rainaksi. Silti kaikki lopulta typistyy tylsäksi, yllättyksettömäksi sattumien sarjaksi, jossa kaksi ihmistä kohtaavat toisensa imitaattori-Elviksien kuollessa ympärillä.

Teemaan liittyen Elviksen musiikki soi jatkuvasti taustalla Kim Basingerin näyttelemän Harmony Jonesin kiertäessä Nevadaa ja tappaessa tapaturmaisesti Elviksen kurjia kopioita. Basingerista, tuosta 80-luvun ja 90-luvun vaihteen seksipommista, on yritetty tehdä jonkinlaista hätääntyneen stereotypistä, jopa hieman sympaattista, ilmestystä siinä miltei täysin onnistumatta. Basingerin Harmonysta on jostain syystä vaikea pitää: joko pelkkä Harmonyn ammatti, kosmetiikkakauppias, ottaa pattiin, eikä muutenkaan tämä kokenut veteraani tunnu olevan omiaan komedioissa. Sen sijaan Sinkkuelämästäkin tuttu John Corbett vetää roolinsa tutun “Aidanmaisesti”, eikä liene mikään yllätys, että ohjaaja Zwick ja Corbett tekevät jälleen yhteistyötä samassa elokuvassa. Lopputulos kun vain näyttää hyvinkin Kreikkalaiselta naimakaupalta toisenlaisessa ympäristössä.

Elvis has left the building on silti kohtalaisen raikas ja hyvä yritys pahasti lässähtäneeseen komedia-genreen. Se on täynnä hyviä sivurooleja cameoista puhumattakaan, jotka ainakin allekirjoittanutta jaksoivat jonkin verran hymyilyttää. Varsinkin Tom Hanksin löytyessä postilaatikosta ja Richard Kindin läträtessä tappavan hauskasti viinalla on katsojalle edessä jonkinlaisen peukunnoston paikka. Myös muut Elvikset kuolevat kerrankin jokseenkin mielikuvituksellisesti, mutta silti elokuvasta jää hyvän sivuroolin tekevän Mike Starrin kyrpiintyneeltä naamalta näyttävä olo. Valitettava totuus onkin, että vaikka kohtalaisen elokuvan ainekset viljelläänkin, niin ne pitää myös niittää -oikealla hetkellä. Senpä vuoksi Elvis has left the building onkin trailerin pettämä pala videovuokraamoa, joka on pullollaan vastaavia elokuvia.

2

Summary

Genret: komedia
Kesto: 90 min
Ohjaaja: Joel Zwick
Pääosissa: Kim Basinger,John Corbett,Mike Starr,Phill Lewis
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elvis
Elvis
18 years ago

Henkilökohtaisesti pidin tästä elokuvasta paljon. Odotukset olivat matalalla, vaikkakin tekijätiimi pitää sisällään alan rautaisia ammattilaisia.Hyvää viihdettä useamallekin katselukerralle.