elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Bubba Ho-tep on elokuvana pieni ihme. Se on äärimmäisen pienellä budjetilla tuotettu kauhukomedia, jonka absurdi huumori on niin mielenvikaista, että se kuulostaa jo lähes...

Bubba Ho-tep on elokuvana pieni ihme. Se on äärimmäisen pienellä budjetilla tuotettu kauhukomedia, jonka absurdi huumori on niin mielenvikaista, että se kuulostaa jo lähes uskottavalta. Elokuva aloitti taipaleensa Teksasissa yhdellä valkokankaalla ja levisi lopulta jopa tuhansiin teattereihin ympäri USA:ta, mutta siltikään 99% maailman elokuvaharrastajista ei ole koskaan kuullutkaan koko teoksesta. Vasta muutaman vuoden ikäisenä, Bubba Ho-tepin voi helposti luokitella todelliseksi kulttiteokseksi.

Don Coscarellin luotsaama Bubba Ho-tep on elämänmakuinen ja sympaattinen, yliluonnollisilla ilmiöillä maustettu draamakomedia. Elokuva kertoo vanhainkodissa leppoisaa elämää viettävästä, lonkkansa keikalla rikkoneesta, Sebastian Haff nimisestä entisestä Elvis impersonaattorista (Bruce “Hail to the king” Campbell). Sebastian on viettänyt muutaman vuoden sängyssä masentuneena maaten, elämänilonsa ja erektiokykynsä menettäneenä. Haffilla on kuitenkin salaisuus jota hoitajat eivät suostu uskomaan, hän nimittäin on itseasiassa oikea Elvis Aaron Presley. Elvis ja Haff nimittäin tekivät diilin tämän suosion ollessa huipussaan, ja herrat vaihtoivat rooleja. Elvis impersonaattori siis pääsi kalifiksi kalifin paikalle, ja herra Presley pääsi elämään normaalia elämää Elvis impersonaattorina. Miehillä oli tietenkin sopimus jonka mukaan halutessaan herrat voisivat vaihtaa rooleja uudestaan, mutta Elvis (nyt siis nimellä Haff) menetti oman kopionsa “kummallisessa” grillausonnetomuudessa. Ainoa tarinaan uskova ihminen on samaisessa vanhainkodissa elelevä afrikan-amerikkalainen mies joka väittää itse olevansa John F. Kennedy. Jos kaikki edellä mainittu ei vielä kuulosta tarpeeksi kummalliselta, niin mainittakoon vielä, että kun kyseisessä vanhainkodissa rupeaa öisin riehumaan muumio joka imee vanhusten sielut näiden berberin kautta, alkaa viimeinenkin oksa pudota järjen puusta.

Tarinan lähtökohdista tuskin heti ensimmäiseksi tulee mieleen, että kyseessä saattaisi olla itseasiassa melko koskettava kuvaus kahdesta vanhuksesta, mutta näin kuitenkin on. Maailman paras B-tähti Bruce Campbell vetää aivan uskomattoman roolisuorituksen vanhana ja raihnaana Elviksenä ja Ossie Davis on vähintäänkin loistava sympaattisena höperönä. Kolmantena hahmona toimii itse Bubba Ho-tep, joka on eräänlainen egyptiläisen muumion ja cowboyn risteytys.

Kyseessä on todellinen tarinan ja henkilöhahmojen riemuvoitto, eikä huomiota edes yritetä viedä muualle huikeiden tehosteiden avulla. Käytännössä kaikki elokuvan tehosteet ovatkin vanhanaikaisia ja halpoja nukke-efektejä ja tästä täytyy antaa Coscarellille kunniamaininta nykyaikaisten digitaaliefektien raiskatessa valkokankaita. Bubba Ho-tep on kaikin puolin todella viihdyttävä elokuva, joka kuuluu ehdottomasti kaikkien Bruce Campbell fanien “must see” -listalle ja miksei muidenkin.

  • 90%
    Bubba Ho-tep - 90%
90%

Tiedot

Genret: draama,kauhu,komedia
Kesto: 92 min
Ohjaaja: Don Coscarelli
Pääosissa: Bruce Campbell,Ossie Davis
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Ville Tarkiainen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments