elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

South Park on mielestäni ehkä kaikkien aikojen paras animaatiosarja. South Parkissa kömpelön paperinukkeanimaation avulla tehdään pilaa lähes kaikesta. Team America: World Police-elokuvassa paperinuket ovat...

South Park on mielestäni ehkä kaikkien aikojen paras animaatiosarja. South Parkissa kömpelön paperinukkeanimaation avulla tehdään pilaa lähes kaikesta. Team America: World Police-elokuvassa paperinuket ovat vaihtuneet marionettinukeiksi, mutta huumori on säilytetty ennallaan.

Elokuva alkaa Pariisista. Terroristiryhmällä on joukkotuhoase mukanaan, mutta ei se mitään. Team America on täällä! Terrorisminvastainen ryhmä tappaa roistot ja samalla tuhoaa kaikki Pariisin monumentit Louvrea
myöten. Ryhmän nimi on Team America: World Police ja yhteys Yhdysvaltojen armeijan maailmanpoliisistatukseen on ilmeinen. Iskussa kuitenkin kuolee tiimin eräs jäsen ja korvaajaksi löydetään Broadway-näyttelijä Gary. Tästä lähtee tapahtumasarja, jonka kuluessa Garysta muovautuu sankari.

Tarinan pääpahikset ovat Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Il sekä liberaalit Hollywood-näyttelijät. Vitsiä väännetään Amerikkalaisille tärkeästä patrioottisuudesta ja muista South Parkista tutuista teemoista, mukaanlukien suosikkiaihe homoseksuaalisuus. Vaikka elokuvan suurin pilkka kohdistuukin George W. Bushin hallinnolle, niin kyseistä herraa ei elokuvan hahmona näy. Ehkä tekijöiltä loppui uskallus, mutta leffa toimii kyllä ilmankin, pilkan kohde on ilmeinen.

Marionettinukke-elokuvana Team America on teknisesti loistava suoritus. Tuskin vastaavaa tehostearsenaalia on näissä filmeissä koskaan nähty. Tehosteen ovat hienoja osaksi siksi, että elokuva parodioi Jerry Bruckheimerin tuotoksia ja leffan eräässä laulussa lauletaan kutakuinkin “Pearl Harbor oli paskin leffa koskaan”.

Ääninäyttely on kohtalaisen hyvää. Suurimmasta osasta ääniä vastaavat kaksikko elokuvan takana, Trey Parker ja Matt Stone. Minua hieman häiritsi, että osa äänistä oli hyvin lähellä South Parkin hahmoja. Muun muassa
eräs Team American jäsen kuulostaa aivan South Parkin Mr. Garrisonilta ja Kim Jong-Il on kuin puhevikainen Eric Cartman.

Kokonaisuutena elokuva onnistuu kohtalaisesti. Se ei yllä South Park: Bigger, Longer & Uncut-leffan tasolle, mutta on kyllä ehdottomasti paras näkemäni nukkefilmi. Kannattaa katsoa, jos pitää herrojen aikaisemmista tuotoksista.

3.5

Poiminta

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 98 min
Ohjaaja: Trey Parker
Pääosissa: Matt Stone,Trey Parker
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2005

Sending
User Review
0 (0 votes)

Janne Toivanen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
18 years ago

Yksi parhaista parodioista.

Anonymous
Anonymous
18 years ago

Team America ei mielestäni päässyt läheskään South Parkin tasolle, vaikka joitakin vitsejä voidaan pitää ihan onnistuneinakin. Satiiriakin oli mukana ihan mukavasti, mutta silti käsissä on jotenkin tylsähkö elokuva, jonka jaksaa juuri ja juuri kerran katsoa.
2p