elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Sysmän kirjaston elokuvavalikoima on erittäin pieni, säälittävän pieni. Pari hassua Speden leffaa, epämääräisiä pukudraamoja, jokunen romanttinen brittikomedia tyyliin Notting Hill ja tämä kyseinen elokuva...

Sysmän kirjaston elokuvavalikoima on erittäin pieni, säälittävän pieni. Pari hassua Speden leffaa, epämääräisiä pukudraamoja, jokunen romanttinen brittikomedia tyyliin Notting Hill ja tämä kyseinen elokuva nimeltä A Soldier’s Sweetheart suomeksi Sotilaan Rakastettu.

Elokuva ei ole koskaan kiinostanut minua ja eipä itseasiassa kiinostanut nytkään. Päätin silti saada ajatukseni pois tästä tolkuttoman kosteasta kesäilmasta katsomalla sen.

A Soldier’s Sweetheart on tarina Vietnamissa palvelevista miehistä, joiden elämä on verraten harvinaisen helppoa ja leppoisaa. Heillä on oma pieni kenttäsairaalansa missä hoitaa haavoittuneita. Ei upseereita paikalla. Ei juurikaan ketään lähimaillakaan. Paitsi vihreät baretit. Yksi miehistä Fossie (Skeet Ulrich) päättää haluta tyttöystävänsä paikalle. Muut epäilevät sitä mutta Fossie toteuttaa suunitelmansa ja kohta Vietnamiin saapuu miesten seuraksi kaunis tyttö nimeltä Marianne (Georgina Cates). Kaikki vaikuttaa kodilta, mutta mitä kauemmin Marianne vietää aikaansa sielä niin sitä syvemmälle Vietnamin pimeään puoleen hän vajoaa. Hän muuttuu synkäksi ja pimeäksi ihmiseksi ja unelmista tulee täten silkkaa painajaisia.

Elokuva oli parempi mitä ajattelin. Sitä voisi kuvailla adjektiiveillaa; suoraviivainen, konstailematon, yksinkertaisettu, yllätyksetön ja kellertävä. Elokuvassa ei ole mitään todella huonoa, mutta toisaalta ei mitään todella hyvääkään. Muutama oiva elementti löytyy kuten elokuvassa erittäin mystisinä esitettävät Vihreät Baretit ja kuinka Marianne vajoaa synkkyyteen ja muuttuu Vietnamissa sen itsensä kaltaiseksi.

Teknisestä toteutuksesta luvassa hieman risuja. Elokuvasta huomaa, että budjetti on ollut alhainen. Muutamassa kohdassa kuvanlaatu kameran liikkuessa muuntuu tv-sarjamaiseksi loimitetuksi kuvamössöksi eikä kuva näytä enään filmille tallennetulta elokuvalta vaan tv-dokumentilta, joka on tehty tavallisella videokameralla manuaalitarkennuksen unohtuessa automaatille.

Henkilöohjaus on paikoittain mainiota ja musiikki toimii mukiinmenevästi. Tarinassa on katselua häiritseviä epäkohtia ja joissain kohdissa elokuva tuntuu junnaavan paikallaan. Pienoinen ylipituus muodostuu myös ongelmaksi.

  • 50%
    Sotilaan Rakastettu - 50%
50%

Poiminta

Genret: draama,sota
Kesto: 112 min
Ohjaaja: Thomas Michael Donnelly
Pääosissa: Kiefer Sutherland,Skeet Ulrich,Georgina Cates,Daniel London,Louis Vanaria,Larry Gilliard Jr
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1998

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments