elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

80-luvun huumassa valmistunut Cocktail on nimenomaan Tom Cruisen oma esiintulo megamenestys Top Gunin jälkeen. Cruisen roolisuorituksiin mahtuu tosin väliin Martin Scorsesen ohjaama The Color...

80-luvun huumassa valmistunut Cocktail on nimenomaan Tom Cruisen oma esiintulo megamenestys Top Gunin jälkeen. Cruisen roolisuorituksiin mahtuu tosin väliin Martin Scorsesen ohjaama The Color of Money, mutta Cocktail on sitä itseään: Tom Cruisen valloittavaa hymyä yhdistettynä hataraan draamaan ja hiillostuneeseen rakkauteen. Siinä ei edes myöhemmin mm. Recruitin ja Kolmetoista päivää -elokuvan ohjanneen Roger Donaldsonin temput pitkälle riittäneet, kun ohjaukseen tuli juoneltaan hyvinkin tavanomainen ja edestakaisin pomppiva tarina.

Cocktailissa Tom Cruise näyttelee armeijasta palaavaa sotilasta, Briania, joka haluaa menestyä Wall Streetin rahamaailmassa ja tietenkin sitä myöten rikastua. Se ei tietenkään ole ihan yksinkertaista ja lukuisista työhaastatteluista huolimatta nuori Brian tyrmätäänkin armottomasti: paikka rahamaailman huipulla ei urkenekaan niin helposti. Rahaa on kuitenkin jostain saatava ja pian: Brian päätyykin baarimikoksi Bryan Brownin näyttelemän Dougin siipien suojaan. Tästä alkaa näennäisen eriskummallinen tarina nuoresta miehestä, josta tulee baarimikkojen mestari ja armoton humalaisten naisten kiinnostuksen kohde.

Cocktailin teemoina toimivat tällä kertaa niinkin perinteiset aiheet kuin ystävyys ja rakkaus, sekä näiden karit ja kivikot. Lähes kaikki käydään läpi pettämisistä ryppyisiin ryyppäysiltohin asti: välillä halaillaan ja pusitaan, kun taas välillä käydään lyömässä nyrkillä. Suuria tunteita on Cocktailissa pelissä jatkuvasti, mutta kovin ontot ne baaritiskin takana tuntuvat olevan. Katsojan näkökulmasta elokuva näyttääkin vain drinkkien tekemiseltä ja pullojen näppärältä heittelemiseltä baareissa, joiden asiakaskunta vaikuttaa olevan hämmästyttävän vähän humalassa. Kun vielä tähän hieman irrationaalisen elokuvaan lisätään mukaan ihmisten taustat rikkauksineen tai vastaavasti köyhyyksineen, niin elokuvan imelyyspisteet nousevat Cruisen hymyäkin korkeammalle. Lopputulos onkin vain hieman alle keskitason elokuvaa, jonka jaksaa juuri ja juuri kerran televisiosta katsoa.

  • 54%
    Cocktail - 54%
54%

Tiedot

Genret: draama, rakkaus
Kesto: 104 min
Ohjaajat: Roger Donaldson
Pääosissa: Bryan Brown, Elisabeth Shue, Tom Cruise
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1988

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments