elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Varkaitten paratiisi on klassinen Hitchkock elokuva, joka kertoo eläkkeelle jääneestä koruvarkaasta John Robiesta (Gary Grant), joka tunnetaan ammattinimellä "Kissa". Robie viettää siis autuaita eläkepäiviä,...

Varkaitten paratiisi on klassinen Hitchkock elokuva, joka kertoo eläkkeelle jääneestä koruvarkaasta John Robiesta (Gary Grant), joka tunnetaan ammattinimellä "Kissa".

Robie viettää siis autuaita eläkepäiviä, kunnes Rivieralla tapahtuu jalokivivarkauksia ja hän joutuu epäiltyjen listoille. Robie haluaa puhdistaa maineensa näistä uusista rikoksita ja ryhtyy suunnittelemaan vastavetoja varkaille.

Elokuva sisältää puhdasta jännitysta aivan loppumetreille saakka (mikäli elokuvaa ei ole nähnyt kahtakymmentä kertaa kuten minä). Lisäksi mukana on vauhtia, nasevia; vanhanaikaisia leikkauksia ja kauniin Hitchcockmaista näyttelijänohjausta. Kannattaa muistaa, että Hitchcock teki tähtinäyttelijöistäkin kameran edessä ihmisiä. Elokuva sai aikoinaan kolme oscar ehdokkuutta, mikä on paljon Hitchcockille, jolle ei henkilökohtaista oscaria koskaan elämänsä aikana suotu.

Varkaitten paratiisissa kukoistaa myöskin aimo annos 50-luvun nostalgiaa mm. autoissa, pukeutumistyylissä ja muissa yksityiskohdissa. Eroa on myöskin näyttelijän työssä; näin letkeää patsastelua ei näe enää 2000-luvulla.

Aikaa tämä on ainakin kestänyt hyvin; katsonen siis vielä ainakin toiset parikymmentä kertaa.

4.5

Poiminta

Genret: jännitys
Kesto: 102 min
Ohjaaja: Alfred Hitchcock
Pääosissa: Gary Grant,Grace Kelly
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1954

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Lyytikäinen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments