elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Michael Cimino sai ohjaustyöstään Kauriinmetsästäjä vuonna 1978 oscarin. Cimino muistetaan juuri Kauriinmetsästäjästä vielä tänäkin päivänä, koska hän ei ole sittemmin enää tuolle mestaritasolle koskaan...

Michael Cimino sai ohjaustyöstään Kauriinmetsästäjä vuonna 1978 oscarin. Cimino muistetaan juuri Kauriinmetsästäjästä vielä tänäkin päivänä, koska hän ei ole sittemmin enää tuolle mestaritasolle koskaan yltänyt. Keskustella voidaan siitä mikä elokuva on paras ja kriittisin sotaa käsittelevä teos. Kauriinmetsästäjät lienee tässä suhteessa ainakin monipuolisin ja -tasoisin.

Elokuva kertoo tarinan kolmesta tehdastyöläisestä, jotka lähtevät kotiseudun turvallisilta ja tutuilta metsästysretkiltä kohti Vietnamin sotahelvettiä. Ystävykset palaavat sodasta hyvin eri tavoin, sota on muokannut heidän turvallisuudentunteensa. Yhdestä on tullut sotasankari, toisesta hermoheikko ja kolmannesta vihannes. Tällä Cimino tahtoo sanoa sen minkä kaikki kai tietävätkin; sodankäyneet elävät koko loppuelämänsä sotaa päänupissaan.

Kauriinmetsästäjissä sota on siis perusdarwinismia; taistelua, jossa vain ja ainoastaan vahvemman lait otetaan huomioon. Heikot alistuvat, tuhoutuvat tai sairastuvat, viimeistään lopussa lopullisesti.
Kauriinmetsästäjän kohtauksista muistetaan yksittäisenä etenkin kohtaus, jossa pelataan venäläistä rulettia. Se sai aikoinaan huomattavan paljon kohua osakseen. Tylyn kaunis elokuva kaikessa rumuudessaan.

5

Poiminta

Genret: sota
Kesto: 176 min
Ohjaaja: Michael Cimino
Pääosissa: Robert De Niro,John Cazale,John Savage,Meryl Streep,Christopher Walken
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1978

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Lyytikäinen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
18 years ago

Hirvittävän kyyninen, lähes masentava, elokuva, jonka venäläinen ruletti ei todellakaan jätä katsojaa kylmäksi. Upeat roolit mm. Walkenilta ja Nirolta.5/5p

Skeptic
Skeptic
17 years ago

Pitkästyttävä 2p

Anonymous
Anonymous
16 years ago

Melko vanhanaikainen, mutta silti hienosti toimiva elokuva. Walken on huippuvedossa. Ei tunnu kolahtavan enään niin kovasti kuin ensimmäisellä katselukerralla. Johtuen tietysti John Woon versiosta Bullet in the Headista, jossa elokuvalliset teemat ovat vahvempia kuten loppupelissä tunteetkin. 4p

moviefreak
moviefreak
17 years ago

ajaton klassikko. yhtä ajankohtainen tänään kuin 30 v sitten. Ei ole bush nähnyt tarpeeksi monta kertaa, muuten ei menisi tekemään irakista uutta vietnamia. täydet pisteet.

Jori
Jori
18 years ago

Unohtumaton elokuva sekä itsenään että kokemuksena.5p