elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Vuosi on 1982. Sylvester Stallonen ura oli huimassa nousussa. Vuosi on sama milloin Stallonen toinen legendaarinen elokuvahahmo Rambo teki ensiesiintymisensä. Rockyn suosio oli näihin...

Vuosi on 1982. Sylvester Stallonen ura oli huimassa nousussa. Vuosi on sama milloin Stallonen toinen legendaarinen elokuvahahmo Rambo teki ensiesiintymisensä.

Rockyn suosio oli näihin aikoihin valtava ja jatko-osien tehtaileminen on idiootin varma bisnes kaikille osapuolille. Sylvester Stallone kirjoitti elokuvan käsikirjoituksen itse kuten ensimmäisen Rockyn ja kaikki jatko-osat. Stallone myös itse ohjasi elokuvan kuten kakkososan ja nelososan.

Kolmososassa Rocky on juuri voittanut Apollo Creedin ja on nyt uusi nyrkkeilyn raskaan sarjan mestari. Rocky puolustaa titteliään vahvasti vaimonsa Adrian (Talia Shire), kaverinsa Paulie (Burt Young) ja managerinsa Mickeyn (Burgess Meredith) avustuksella, mutta taustalta uhkaa uusi ennennäkemätön vastustaja Clubber Lang (Mr. T). Rocky pitää näytösottelun hyväntekeväisyysmielessä vapaapainija Thunderlipsin (Hulk Hogan) kanssa ja alkaa sitten treenata puolustaakseen mestaruuttaan Langia vastaan.

Rocky-elokuvasarjassa on hyvää sen jatkumo. Tapahtumat sijoittuvat tiukasti toisiinsa eikä jatko-osien juonen välissä ole vuosien eroa vaan ne liittyvät saumattomasti toisiinsa. Rockyn viehätys on tosin mennyt ensimmäisen osan jälkeen koska voittajasta onkin tullut suuri voittamaton sankari eikä sama köyhä hävijäjä kuten ensimmäisessä osassa.

Stallonen ohjaus on hyvä ja näyttelijäsuoritukset ovat hyviä. Siitä kertoo se että otteluita seuraa mielellään ja jopa jännittää niitä eikä elokuvan tyhmyyttä sinänsä ajattele. Käsikirjoituksessa tulee elokuvan moka. Se on liian amerikkalainen. Voittaja on voittaja. Jatko-osa on jatko-osa.

  • 50%
    Rocky III - 50%
50%

Poiminta

Genret: draama
Kesto: 99 min
Ohjaaja: Sylvester Stallone
Pääosissa: Sylvester Stallone,Talia Shire,Burt Young,Carl Weathers,Burgess Meredith,Mr. T,Hulk Hogan
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1982

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments