elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

John Mooren näkemys serbien ja kroatian välisistä ristiriidoista on eriskummallinen. Jo ennen elokuvan alkua vapautta vaativat sotilaat leimataan katsojien silmissä ehdottomaksi pahaksi, jotka vain...

John Mooren näkemys serbien ja kroatian välisistä ristiriidoista on eriskummallinen. Jo ennen elokuvan alkua vapautta vaativat sotilaat leimataan katsojien silmissä ehdottomaksi pahaksi, jotka vain seisovat taistelutantereella odottamassa luodin vapauttavan heidät työvuorostaan. Tietenkin on otettava huomioon, että myös katsojan täytyy asettua jommalle kummalle puolelle ja puolenvalinta ei ole ollenkaan vaikeata kun toiselle puolelle asetetaan sotaa vastustava oikea amerikkalainen patriootti ja toiselle puolelle kroatiaa puhuvat tappajat.

Owen Wilson, joka on yleensä totuttu näkemään hullunkurisissa kreisikomedioissa on kyllä seilaamassa niin eri maalla kuin pitäisi. Nuorta luutnantti Chris Burnettia esittävä Wilson on lentäjänavigaattori, joka joutuu pyhien alla tarkastelulennolle, mutta reitiltä poikkeaminen koituu kohtalokkaaksi kun kone ammutaan alas heidän saatua Jugoslavian kukkuloiden joukkohaudat kuvattua. Yksin vihollisen keskellä Lt. Burnettin on käytettä kaikkia keinoja päästäkseen turvallisille vesille ja siinä samassa juostava karkuun hyytävää Serbien tarkka-ampujaa.

Gene Hackman on sotaleffojen veteraani ja astuu tälläkin kertaa hyvän ja pahan välimaastossa majailevan amiraali Reigartin saappaisiin. Owen Wilsonin roolisuoritus on OK, vaikka vaikea häntä onkin asettaa yksin vihollisen keskelle väistelemään luoteja ja kuvailemaan joukkohautoja.

Hyvän sotaleffan pilaa valitettavasti sen amerikkalaisuus. Myös Euroopan mantereella käyty sota muutetaan sellaiseen formaattiin, jotta kaikki jenkit tajuaisivat missä mennään. Myös typerän tuntuiset pataljoonan kokoiset pelastuspartiot yhden miehen pelastamiseksi kuulostaa tyhmältä. John Moore on saanut elokuvaan kuitenkin hyytävän tunnelman ja todella komeat maisemat tuovatkin mahtavan tunnelman sodan turmenemalle Serbialle.

Onnistunut sotapätkä, jonka pilaavat sen amerikkalaisuus ja täydellinen vääristely. Näyttelijät onnistuivat osaltaan pelastamaan tilannetta, mutta koko homman lopettanut loppukohtaus oli jo niin kirottua sontaa, että ihan itketti.

  • 40%
    Vihollisen keskellä - 40%
40%

Tiedot

Genret: draama,sota,toiminta
Kesto: 106 min
Ohjaaja: John Moore
Pääosissa: Owen Wilson,Gene Hackman,Gabriel Macht
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2001

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
asel
asel
17 years ago

EI Serbia, vaan Bosnia-Hertsegovina