elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Taas yksi turhan mediakohun pätkä. Todellisuudessa Romper stomperin mukamas järkyttävä kuvamateriaali jää tasan yhteen hieman vastenmielisempään kohtaan sen suurempia paljastamatta. Älkää tarttuko houkuttelevaan K-18...

Taas yksi turhan mediakohun pätkä. Todellisuudessa Romper stomperin mukamas järkyttävä kuvamateriaali jää tasan yhteen hieman vastenmielisempään kohtaan sen suurempia paljastamatta. Älkää tarttuko houkuttelevaan K-18 lätkään ja mainintoihin siitä, kuinka tämäkin on joskus ollut esityskiellossa. Saatte vain tyhjän olon ja pahan mielen.

Hondo (Russel Crowe) on Melbournelainen skinhead, joka enemmän tai vähemmän vajaan joukkonsa kanssa pahoinpitelee maahanmuuttajia. Hondolla itsellään on ideologinen kanta (hah) tekojensa takana ja muut ovat lähinnä hännystelijöitä, jotka haluavat hakata sopivaa kohdetta.

Romper stomper ei lähde analysoimaan tekoja ja niiden seurauksia, mikä on aivan käsittämätöntä. Se luottaa liikaa tunnelmaansa ja näin ollen siirtää kaiken ajatteluun liittyvän syrjempään. Tunnelma onkin sitten elokuvan ainoa valopilkku: ohjaaja Wrightin kuluttama aika oikeiden jengejen parissa ei ole mennyt hukkaan, vaan paikoitellen ollaan ihan oikeasti tapahtumien keskellä. Kameratyöskentelyäkään ei haukkuminen: käsivaralla pelataan oikein taitavasti ja muutamat kuvat ovat erittäin hienoja.

Henkilöt ovat todella heikkoja, todella mitäänsaamattomia pahvilevyjä. Ne ovat statisteja, jotka etenevät elokuvan putkessa sen hieman yli 80 minuuttia ja se siitä. Pääasia että läski tummuu ja hauskaa on.

Moniin paikkoihin kehuttu Russel Crowenkin roolisuoritus jää melko pliisuksi. Meno tapahtuu kovalla vauhdilla sen suurempia miettimättä. Toisin sanoen Crowen agretäytteiseen suoritukseen pystyisi kuka tahansa. Jokainenhan meistä äkänen osaa olla? Sen sijaan Daniel Pollock pääsee jopa yllättämään Daveyn roolissa ja itse Davey on kuvauksen ja tunnelman ohella yksi elokuvan semi-vahvoista lenkeistä. Pahvilevy hieman paksunee Daveyn kohdalla, mutta parempaa päivänvaloa sekään ei loppujen lopuksi pääse näkemään.

Huono toimintaleffa, jonka ainoaksi ansioksi jää Daniel Pollockin suoritus, kauttaaltaan hyvä kameratyöskentely käsivaroineen ja kuvakulmineen, sekä realistinen tunnelma. Hypen uhrina tartuin tähän “provosoivaan” materiaaliin ja petyin pahasti.

1.5

Poiminta

Genret: toiminta
Kesto: 88 min
Ohjaaja: Geoffrey Wright
Pääosissa: Russell Crowe,Daniel Pollock,Jacqueline McKenzie
Valmistusmaa: Australia
Valmistusvuosi: 1992

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jori Jäntti

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments