Aina eka kerta

Hollywoodissa on kaksi miestä, jotka tekevät kilpaa rakkauskomedioita, joiden tavoitteena on sulattaa katsojansa sydämet. Toinen heistä on Ben Stiller: aina itsensä näköisiä, teemaltaan samanlaisia, elokuvia tekevä tylsimys, jolta ei ole hyvää elokuvaa aikaan tullut. Toinen on taas Adam Sandler, perusjätkä, joka löi itsensä läpi Wedding Singerillä. Aina eka kerta on näistä jälkimmäisen projekti, jossa hän toistaa itseään hellyyttävänä ja rakastavana höppänänä, jota maailmanmeno ei haittaa. Senpä takia viattomissa ja valoisissa maisemissa kuvattu Aina eka kerta ei ainakaan pahaa mieltä tee.

Aina eka kerta tarjoilee katsojalleen tuttuja naamoja. Pääosassa nähdään varmasti kaikille tuttu Adam Sandler, joka tällä kertaa näyttelee eläinlääkäri/hoitaja Henry Rothia, jonka elämässä on vain mursut ja turistinaiset, jotka etsivät yhden yön suhdetta. Henry ei voisi uskoa rakastuvansa, mutta eräänä päivänä hän tapaa ravintolassa Lucyn (Drew Barrymore), johon rakastuu heti. Ainoa ongelma vain on, ettei Lucyn muisti oikein toimi siten kuin pitäisi ja tuloksena on vaikea ja monimutkainen suhde, kuten kuvitella saattaa. Mielenkiintoisesti alkava tarina saa myös pieniä sivuvivahteita mm. Rob Scheinederin loistavan roolihahmon, Ulan, kautta kuin myös Sean Astinin bodaaja Dougin kautta. Juoni on silti hyvinkin lineaarinen paketti, jossa käydään lävitse niin rakkauden vaikeudet kuin ilon hetketkin tietyllä kaavamaisuudella. Rentoa meininkiä on kuitenkin katsojalle tarjolla koko ajan, joten pitkästymään ei helpolla pääse.

Näyttelijätkin irrottelevat ihan mukavasti. Sandler väläyttelee tavaramerkkimäistä hymyään ja katselee kirkkain silmin Barrymorea, joka kainostelee välillä ihan mukiinmenevästi. Sandlerin ja Barrymoren välillä onkin pientä kipinää ja mikäpä siinä lämmitellessä Wedding Singerin rooleja. Lucyn isää näyttelevä Blake Clark ja veljeä näyttelevä Astin ovat myös hyvä, elokuvaa tasapainottava pari, jonka rennon rempseää meininkiä voi pieni virne naamalla seurata. Myös Schneider onnistuu vapauttamaan aina silloin tällöin naurun pois väkinäisestä ja miestä näkisi mielelläänkin enemmän vaikkapa muissa elokuvissa.

Aina eka kerta on yllättäen aika hyvä elokuva. Vaikka sillä tavallaan on edellisten Sandler -leffojen perintö, niin Aina eka kerta onnistuu jollain mystisellä tavalla pitämään katsojan virkeystason yllä erittäin taitavasti. Ehkä homma toimii sen vuoksi, ettei rakkaus satukaan niin paljon tällä kertaa ja elokuvaa voi katsoa sen turhempia jännittämättä vaikkapa sen paremman puoliskon kanssa. Senpä vuoksi tuloksena on miltei jatkuvaa hyvää oloa, vilpitöntä hymyä ja pari hyvää naurahdustakin. Kun vielä kliseitäkin kierretään aika hyvin (ellei juonea oteta huomioon yleisellä tasolla), niin kasassa on pirteän aurinkoinen elokuva, jossa muiden onnea on mukava katsoa.

 

  • 78%
    Aina eka kerta - 78%
78%

Tiedot

Genret: komedia, rakkaus
Kesto: 99 min
Ohjaaja: Peter Segal
Pääosissa: Adam Sandler, Blake Clark, Dan Aykroyd, Drew Barrymore, Lusia Strus, Rob Schneider, Sean Astin
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2004

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
öö
öö
14 years ago

löytyisiko elokuva 438 musiikkeja esim. sitä biisiä mikä soi lopputekstien aikana se on Every Breath You Take, mutta ei se alkuperäinen. Joku michael….-Every Breath You Take. Olisin tosi kiitollinen jos löytyisi?p.s hyvin kirjoitettu arvostelu!

Anonymous
Anonymous
14 years ago

Klikkaa tuolta arvostelun vasemmalta puolelta tuota “Internet Movie Database”-linkkiä ja siellä sivustolla etsi linkki “soundtrack”, niin löytänet sieltä haluamasi biisin.