elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Nyt on Kari-Pekka Toivosen kultakausi. Hänet voi kuluvana syksynä 2004 nähdä jopa kahdessa isossa suomalaisessa elokuvaproduktiossa. Toinen näistä on improvisaatioteatteri Stella Polariksen ensimmäinen kokopitkä...

Nyt on Kari-Pekka Toivosen kultakausi. Hänet voi kuluvana syksynä 2004 nähdä jopa kahdessa isossa suomalaisessa elokuvaproduktiossa. Toinen näistä on improvisaatioteatteri Stella Polariksen ensimmäinen kokopitkä elokuva ja toinen Aleksi Salmenperän ensimmäinen pitkä ohjaustyö.
Siis kaksi Ekaa.

Toivanen ei kuitenkaan ole ainoa päänäyttelijä Lapsia ja aikuisia-elokuvassa, sillä se kertoo lesborakkaudesta. Nykyaikana on vaikea tehdä shokeeraavia ja puhuttelevia elokuvia, mutta elokuvantekijöiden onneksi on olemassa kaikenlaisia seksuaalisia vähemmistöjä.

Lapsia ja aikuisia rakentuu kolmen – siis kahden – tai oikeastaan yhden henkilön, Minna Haapkylän esittämän lapsettomuusklinikan lääkärin, Venlan, ympärille. Venla ja Antero (Toivonen) ovat monta vuotta avoliitossa elänyt pari, joiden alkaa olla aika miettiä ihmisen biologisen tarkoituksen täyttämistä, lapsentekoa nimittäin. Venla haluaa ja Antero ei. Tarina saa varsinaisen alkusysäyksen, kun Venlalle käy ilmi Anteron vastahakoisuus jälkikasvun tuottamiseen ja päätyy ruikuttamaan kurjasta tilanteestaan Sadulla (Minttu Mustakallio), räväkälle ja seksuaalisesti avoimelle saman työpaikan hoitsulle.

Aleksi Salmenperä on onnistunut esikoisellaan varsin hyvin. Sivuhenkilöitä hyödynnetään sopivasti, kuvaus on taidokasta ja tarinankerronta lennokasta. Samuli putron tunnusmusiikki on niin ikään loistava, mutta ehkäpäe lokuvan musiikit olisivat voineet pikkuisen varioida tilanteen mukaan. Minna Haapkylän roolisuoritus on ensiluokkainen, Mustakallion ja Toivosen työskentelyssä jäin toivomisen varaa, tosin vain hieman.

Jälleen yksi hyvä ja katsomisen arvoinen Suomi-leffa markkinoilla.

4

Poiminta

Genret: draama
Kesto: 102 min
Ohjaaja: Aleksi Salmenperä
Pääosissa: Minna Haapkylä,Kari-Pekka Toivonen,Minttu Mustakallio
Valmistusmaa: Suomi
Valmistusvuosi: 2004

Sending
User Review
0 (0 votes)

Niko Koivuniemi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
18 years ago

Arvostelusta, että Haapkylä näyttelee psykologia ja Mustakallio lääkäriä. Itse elokuvasta sen verran, että olipa taas oikeasti todella mukavaa todeta suomalaistenkin osaavan tehdä elokuvia. Haapkylä oli roolissaan mainio, samoin Toivonen erinomaisen Mustakallion ohella. Tunteetkin onnistuttiin kuvaamaan erityisen hienosti ja minusta on hienoa, että tälläiseenkin elokuvaan saadaan huumoria mukaan! Kyllä Suomesta eteviä näyttelijöitä ainakin löytyy! 4/5p

elian
elian
18 years ago

oli sitten hyvä, saman pituinen kuin Salainen puutarha. Kuningas Hitaan tuottajalta. 4/5.

hohhoijaa
hohhoijaa
18 years ago

🙁 olin todella pettynyt. Surkea elokuva, suunnattu vain yli kolmekymppisille. Näytteliät ihan ok, mutta juoni oli ennalta-arvattava ja surkea!