elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Brett Ratnerin ohjaama Rankka pari -elokuva on idealtaan todella samantyyppinen kuin mikä tahansa niin sanottu “kamu-kyttä”-elokuva, joka periaatteessa tarkoittaa sitä, että yksinäinen susi saa...

Brett Ratnerin ohjaama Rankka pari -elokuva on idealtaan todella samantyyppinen kuin mikä tahansa niin sanottu “kamu-kyttä”-elokuva, joka periaatteessa tarkoittaa sitä, että yksinäinen susi saa partnerikseen jonkun toisen pollarin, ja alkukankeuden jälkeen pari mättääkin roistoja roistojen jälkeen ja ratkovat mitä ihmeellisimpiä rikoksia. Rankka pari noudattaa suoraviivaisesti tätä kaavaa, mutta todella onnistuneella ja hauskalla tavalla.

Money Talksista ja The Fifth Element – Puuttuva tekijä -elokuvasta tuttu Chris Tucker näyttelee losangelesin poliisin pohjapiiriin kuuluvaa pollaria, jolla on tapana puhua itsensä vaikeuksiin, ja tavalla tai toisella niistä myös ulos. Chris Tuckerin ääni on niin mahtavaa kuulla, ja legendaarinen DJ Ruby Rhodin rooli Fifth Elementissä on jatkunut myös tähän pätkään, omalla hyvällä tavallaan kuitenkin. Jackie Chan on kiinalainen “eliittikyttä”, joka takavarikoi kiinan varastetun kulttuurillisen perinnön ja joutuu muutaman mutkan kautta pelastamaan Amerikassa kidnapattua hyvän ystävänsä pentua.

Edellisestä voi siis jo päätellä, että idän kädet ja lännen nopein suu lyövät hynttyyt yhteen ja lähtevät muutaman kulman kautta pelastamaan kidnapattua Kiinan konsulin tytärtä.

Mikä erottaa tämän elokuvan muista “kamukyttä”-leffoista on ehdottomasti näyttelijät. Jackie Chan, kuten aina hoitaa stunttinsa aivan itse, joka jos jokin on hyvin arvostettavaa nykypäivänä. Chris Tucker taas vastaa huumoripuolesta mukiinmenevällä läpällä, mutta pikkuhiljaa sekin valitettavasti alkaa tympääntymään. Rankka pari on mukiinmenevä pätkä, jonka jaksaa katsoa muutamaankin kertaa pienen tauon jälkeen, mutta sortuu kuitenkin siihen mihin kaikki muutkin tämänkaltaiset elokuvat, eli siihen että hommaa ei ole suunniteltu aivan loppuun asti ja loppuratkaisu onkin jo alkumetreiltä asti aivan selvä. Kuitenkin ehdottomasti katsastamisen arvoinen tekele.

  • 60%
    Rush Hour - Rankka Pari - 60%
60%

Tiedot

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 97 min
Ohjaaja: Brett Ratner
Pääosissa: Jackie Chan,Chris Tucker,Tom Wilkinson
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1998

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments