elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Rob Schneiderin tähdittämä ja Tom Bradyn ohjaama Hot Chick yllätti peruspositiivisella asenteellaan. Hot Chickistä ei oltu tehty väkisin väännettyä pissa/kakka-huumoria, eikä yllättäen kuluneesta aiheesta...

Rob Schneiderin tähdittämä ja Tom Bradyn ohjaama Hot Chick yllätti peruspositiivisella asenteellaan. Hot Chickistä ei oltu tehty väkisin väännettyä pissa/kakka-huumoria, eikä yllättäen kuluneesta aiheesta huolimatta saatu mitään floppia aikaan. Elokuva olikin ihan mukava tiistai-illan viihdyttäjä, jolta ei sen kummempia voinut vaatiakaan.

Pääosassa oleva Rob Schneider oli roolissaan jälleen kerran elokuvan parasta antia. Hän tulkitsee loistavasti mieheksi muuttunutta teini-tyttöä, joka vasta muutoksensa kautta huomaa olleensa idiootti. Perushellyyttävään amerikkalaiseen tapaan Robin näyttelemä hahmo alkaa sitten korjailla läheistensä ongelmia samalla kuitenkin etsien lääkettä omaan ongelmaansa. Schneider on kuitenkin taas vähän oman roolinsa orja. Nimittäin lähes jokainen Schneiderin leffoista toistaa osin itseään, joka on sinänsä harmillista. Toisaalta kuitenkin miehen työskentelyä on ilo seurata, sillä Schneiderin tilannekomiikka on mukavasti hallussa.

Muut näyttelijät ovat sitten tusinakamaa. He ovat tietysti a) nuoria ja b) kauniita, mutta muuhun heistä ei oikein tunnu olevan. Muu näyttelijäkaarti edustaakin perinteistä teini-leffa-miehistöä: kun on nähnyt yhden genren leffan näyttelijäkaartin, niin on nähnyt kaikki. En kyllä tajua, mistä jokaiseen leffaan löytyy toistensa klooneja olevia näyttelijöitä, joista suurin osa jää jonnekin pimentoon. No okei: poikkeus vahvistaa säännön. Elokuvassa on myös pikkuroolissa varmastikin monelle tuttu Robert Davi, jonka monet varmaan tuntevat vaikka Pimeyden sydän -Tv-sarjasta.

Elokuvan juoni on oikeastaan aika pirteä ja erilainen. Tällä kertaa miehet eivät pukeudu naisiksi, vaan nainen muuttuu mieheksi. Tämä saa aikaan muutaman hyvän naurun varsinkin niissä kohtauksissa, jossa Schneiderin roolihahmo Jessica ihmettelee miehien tapoja. Ihan mielenkiintoista komediaa siis tarjoillaan ja ainakin minun on pakko myöntää naurahtaneeni enemmän kuin muutaman kerran. Muutenkin elokuva jättää hyvän olon, vaikka loppu onkin aika siirappinen.

Hot chick kuuluu ehdottomasti niiden elokuvien joukkoon, jotka katsoo kerran yksin tai seurassa. Elokuva tarjoilee hyvää perusviihdettä, eikä sorru yliyrittämään liikaa. Hyvä maku säilyy vitseissä kohtuullisen hyvin kasassa ja koko paketti on suurin piirtein mukiinmenevä. Mitään ihmeellistä ei kuitenkaan tarjoilla, muttei se oikeastaan haittaakaan. Joten, seuraavaa Schneiderin tai Bradyn elokuvaa odotellessa… Katsokaa Hot Chick.

  • 60%
    The Hot Chick - 60%
60%

Tiedot

Genret: komedia
Kesto: 101 min
Ohjaaja: Tom Brady
Pääosissa: Anna Faris, Eric Christian Olsen, Matthew Lawrence, Rob Schneider, Robert Davi
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments