elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Clark Johnson on enemmänkin tunnettu TV-sarjoista, mutta elokuvamantereelle hän astuu uudella tekeleellään SWAT:lla, jonka voi jokin ihminen sijoittaa omaan listaansa jo nimen perusteella. S.W.A.T...

Clark Johnson on enemmänkin tunnettu TV-sarjoista, mutta elokuvamantereelle hän astuu uudella tekeleellään SWAT:lla, jonka voi jokin ihminen sijoittaa omaan listaansa jo nimen perusteella. S.W.A.T eli Special Weapons And Tactics on jo lähes maailmanlaajuinen käsite. S.W.A.T-joukoista on monenlaisia käsityksiä. Joidenkin mielestä ne ovat turhia, syynä tähän taitaa olla lausahdus “Ammu ensin, kysy sitten.” Joidenkin mielestä ne taas tuovat turvallisuutta, joka sen tehtävä varmasti onkin. Elokuvassa esille tuodaan kuitenkin enemmän sitä positiivista julkisivua, amerikkalaisten silmin.

Näyttelijätyö on nimiensä puolesta todella vakuuttavaa katseltavaa. Pääosissa pyssyjään heiluttelee Samuel L. Jackson, Colin Farrell, Michelle Rodriguez sekä LL Cool J. Kukaan heistä ei kuitenkaan nouse ylitse muiden tai laske muiden alitse. Jokainen hoitaa oman osuutensa antaen sellaisen tasapaksun näyttelijätyön, josta jokainen voi nauttia.

Jim Street (Colin Farrell) on nuori poliisi, joka kuitenkin hyllytetään SWAT-joukoista typerän temppunsa takia yhdessä parinsa Brian Gamblen (Jeremy Renner) kanssa. Gamble päättää heittää pyyhkeen kehään jättäen poliisivoimat, mutta Street päättää koittaa uudelleen. Puolen vuoden työ asevarikolla palkitaan kun paikalle saapuu entinen sotilas ja poliisiveteraani Hondo (Samuel L. Jackson) joka tarjoaa Jimille paikkaa SWAT:ssa. Uuteen ryhmään värvätään vielä mullassa mönkivä poliisi Deke (LL Cool J), ärhäkkä Chris Sanchez (Michelle Rodriguez) sekä veteraaniswatit Boxer (Brian Van Holt) ja T.J (Josh Charles). Maailmanlaajuisesti etsintäkuulutettua superrikollista Alexia (Olivier Martinez) ollaan siirtämässä uuteen vankilaan, jonka aikana hän lupaa 100 miljoonaa dollaria sille joka vapauttaa hänet. Hondon tiimi saa tehtäväkseen kuljettaa vangin paikan päälle, mutta vastajoukkona heille toimii Jimin entinen pari, mutta onko 100 miljoonaa tarpeeksi kenellekkään?

S.W.A.T ei ole onnistunut elokuva. Alkusysäys lupaa hyvää, mutta loppua kohden kiinnostusmittari vain laskee laskemistaan ja lopulta menee jo pakkasen puolelle. Musiikki ei toimi tehosteina vaan typerää jumputusta tuntuu kuuluvan kokoajan. Kamera heiluu ja dialogit tökkivät. Katsoin Swatin, odotin enemmän, näin vähemmän.

  • 40%
    S.W.A.T. - 40%
40%

Tiedot

Genret: toiminta,rikos
Kesto: 117 min
Ohjaaja: Clark Johnson
Pääosissa: Samuel L. Jackson,Colin Farrell,Michelle Rodriguez,LL Cool J,Josh Charles,Jeremy Renner,Brian Van Holt,Olivier Martinez,Reg E. Cathey,Larry Poindexter
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments