Bagger Vance – viheriön legenda

Elokuvia, jotka kertovat urheilusta tai urheilijasta joka menettää kykynsä syystä tai toisesta ja lopulta nousee kaikkien muiden yli ja saavuttaa haluamansa on lukuisia. Bagger Vance kuuluu tähän ryhmään, mutta edustaa sen kärkipäää hienolla kerronnallaan ja kuvauksellaan. Se on kokonaisuudessa parhaita ellei paras tämän sarjan elokuva.

Ohjaajan pallille on istahtanut Hevoskuiskaajasta tuttu Robert Redford joka onnistuu työssään kiitettävästi. Bagger Vance oli minulle todella iso positiivinen yllätys.

Rannulph Junuh (Matt Damon: Lahjakas herra Ripley, Good Will Hunting, Pelastakaa sotamies Ryan) esittää nuorta golftähteä, joka jo nuorena miehenä saavutti amatööriturnauksien voittoja mutta joutui myöhemmin sotaan. Sota muuttaa hänen elämänsä totaalisesti ja hän karkaa jättäen golfuran ja vaimonsa Adelen (Charlize Theron: 15 Minutes, Italian Job) ja koko elämänsä taakseen. 10 vuotta myöhemmin Junuhin kotikaupunkiin iskee lama, ja vilkas kaupunki muuttuu hetkessä hiljaiseksi kyläksi. Rahavaikeuksia poteva Adele päättää järjestää harjoitusmatsin uudella Golfkentällään ja pyytää kaksi kovinta golfaajaa haastamaan Junuhin. Voittaakseen itsensä, kilpailun ja Adelen hän tarvitsee mystisen mailapojan Bagger Vance (Will Smith: Bad Boys, Independence Day, Men in Black) apua auttamaan häntä löytämään kadonneen svingin.

Vaikka juoni kuulostaakin loppuun kalutulta luulta niin sitä se ei ole. Hyvin kuvattua ja kerrottu Bagger Vance vallitsee katsojan vaikkei katsoja niin paljon golfista tykkäisikään. Päänäyttelijät ovat omiaan ja erityisesti Will Smithin rooli mystisenä mailapoikana on todella mahtavaa katseltavaa. Damon on myös osuva valinta Junuhin rooliin, vaikkei kyllä yllä Good Will Huntingin tai Pelastakaa sotamies Ryanin tasoille ei sitten millään.

Bagger Vance on hieno elokuva joka kannattaa katsoa vaikkei Golfista niin paljon pitäisikään. Se on hienosti kuvattu ja kerrottu elokuva joka kokonaisuudessaan lyö kaikki tämän sarjan elokuvat.

  • 70%
    Bagger Vance - viheriön legenda - 70%
70%

Tiedot

Genret: draama,komedia
Kesto: 126 min
Ohjaaja: Robert Redford
Pääosissa: Will Smith,Matt Damon,Charlize Theron
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 2000

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments