elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kolmosen lauantai-action tarjosi tällä kertaa vedenalaista jännitystä sukellusvene-elokuvan muodossa. Ihan kelvollinen viihdepaketti se olikin ja oli oikein mukavaa nähdä vanha kunnon Rutger “Blade Runner”...

Kolmosen lauantai-action tarjosi tällä kertaa vedenalaista jännitystä sukellusvene-elokuvan muodossa. Ihan kelvollinen viihdepaketti se olikin ja oli oikein mukavaa nähdä vanha kunnon Rutger “Blade Runner” Hauer taas pitkästä aikaa näyttelemässä.

Lyhyesti kerrottuna “Vihollisen vesillä”-elokuvan (Hostile Waters) juoni perustuu siis tositapahtumiin ja se kertoo siitä kuinka joskus 80-luvulla neuvostoliittolainen ja amerikkalainen sukellusvene kolaroivat. Tästä meinasi aiheutua sienipilvi ja juuri tätä jännittävää tapausta elokuvassa käydään läpi enemmän tai vähemmän totuudenmukaisesti.

Näyttelijät ovat ihan kelpoja Vihollisen vesillä -elokuvassa. Pääosassa olevat Rutger Hauer on minulle todella tuttu mies, sillä hänen suorituksensa Blade Runnerissa hakee vieläkin vertaistaan tieteiselokuvien saralla. Mutta tähän elokuvaan: Hauer oli sitten viime kerran hiukan muuttunut. Miestä ei meinannut hieman kasvaneen mahan, takatukan ja viiksien takaa enää tunnistaakaan ja näyttelykin oli vähän niin ja näin, mutta kyllä se menetteli. Muissa rooleissa näyttelivät sitten mm. Martin Sheen, joka vetää ärsyttävän “rahat tänne” -roolin ja on periaatteessa mitäänsanomaton ellei paria-kolmea repliikkiä lasketa mukaan. Venäläisten sukellusvene suorastaan kuhisee tuttuja naamoja, joista ainakin yksi on tuttu Sormusten herrasta ja pari muuta jostain muusta leffasta.

Vihollisen vesillä sopi lauantai-iltaan todella mainiosti. Se ei todellakaan tarjonnut mitään erikoista, mutta jokin siinä viehätti tai ainakin viihdytti. Eihän sille mitään voi, jos elokuvan kanssa viihtyy? Objektiivisesti ajatellen elokuva oli aikamoista scheisseä, mutta muuten… OK.

  • 60%
    Vihollisen vesillä - 60%
60%

Tiedot

Genret: jännitys
Kesto: 94 min
Ohjaajat: David Drury
Pääosissa: Colm Feore, Martin Sheen, Max von Sydow, Rob Campbell, Rutger Hauer
Valmistusmaa: Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1997

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments