elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Kävin katsomassa Kuninkaan paluun sen ilmestymispäivänä, keskiviikkona 17. joulukuuta. Kuninkaan paluu ei ole mikään tuikitavallinen elokuva, sillä voisin varmaankin sanoa että se on kaupallisin...

Kävin katsomassa Kuninkaan paluun sen ilmestymispäivänä, keskiviikkona 17. joulukuuta. Kuninkaan paluu ei ole mikään tuikitavallinen elokuva, sillä voisin varmaankin sanoa että se on kaupallisin elokuva koskaan. Kaupasta voi ostaa jo Taru sormusten herrasta -figuureja ja Kuninkaan paluu tietokonepelejä. Kaupungilla et voi kulkea ilman että näkisit tuhat kertaa sen samaisen posterin jonka alalaidassa lukee “Vuosituhannen odotetuin elokuva”. Sinänsä aika vaatimattomasti sanottu, mutta onko se todellakin vuosituhannen odotetuin? Siihen en voi vastata, sillä se riippuu hyvin pitkälti mielipiteistä. Minulle se ei ollut, mutta jollekkin muulle se voi hyvinkin olla.

Peter Jackson on kerännyt huiman suosion trilogiallaan, eikä kyllä syyttä. Jokainen TSH-elokuva on kerännyt kassaan niin sairaasti rahaa, että sitä on jo vaikea kuvitella. Rahaa se on kerännyt, mutta rahaa se on myös syönyt. Efektit ovat hienoja, taisteluja joita ei olla ennen nähty. Maastoja, jotka Keski-maa tarjoaa ovat niin kauniita, että silmiin sattuu. Itse en koskaan ole ollut niitä ihmisiä jotka olisivat odottaneet yli kaiken tätä trilogiaa. Ensimmäisen osan näin noin kuukausi sen ilmestymisen jälkeen. Toisen osan näin ensi-iltapäivänä aivan kuten kolmannenkin. Syy siihen miksi jälkimmäiset tahdoin niin nopeasti nähdä on varmasti simppeli. Jonot. Voi niitä, ne ovat niin pitkiä että heikottaa. Ellei lippua ole varannut voit hyvällä tuurilla jonottaa kuukauden päästä alkavaan elokuvaan.

Kuninkaan paluussa se kaikki ratkeaa. Niille jotka eivät ole kirjaa tai kirjoja lukeneet, joihin itseasiassa lasketaan minutkin voivat ilolla seurata loppua tietämättä siitä mitään, mutta kirjat lukeneet henkilöt varmasti kuvittelevat että onko se Mordor juuri sen näköinen kuin ajattelin tai onko se Aragorn sellainen kuin kuvittelin. Kuninkaan paluussa Frodo ja Sam ovat astuneet jo sisään Mustasta Portista ja sisään Mordorin kamaluuksiin. Sormus alkaa käydä yhä painavammaksi ja hankalammaksi kuljettaa. Lisää hankaluuksia ilmenee kun Pippin kurkistaa Sarumanin taikapalloon ja näkee vihollisten seuraavan liikkeen. Sauron on kokoamassa suurta armeijaa vallatakseen erään Keski-Maan kaupungin tuhoakseen ihmiset lopullisesti. Sauronin joukkojen edessä seisovat vielä ihmiset, jotka ovat saapuneet jokapuolelta puolustaakseen elämäänsä. Aragorn kruunataan kuninkaaksi, jotta hän voisi hakea apua taisteluum vuorille karkotetuilta rosvoilta, murhamiehiltä, kuolleilta ihmisiltä taisteluun örkkejä vastaan. Kun joukot ovat saatu kasaan alkaa efektien osalta ja muutenkin hienosti toteutettu sota jossa peräsuolia pilkotaan ja päitä heitellään.

Taistelun loputtua on kuitenkin tuhottava sormus, mutta Frodo ja Sam huomaavat seisovansa pienen matkan päästä tuomiovuorelta ja välissään kymmenentuhannen örkin armeija. Viimeiset ihmiset lähtevät kohti Mordorin portteja harhauttaakseen sitä ‘Silmää’ joka vahtii Mordoria, jotta Frodo ja Sam pääsisivät vuorelle. Miten viimeisessä taistelussa sitten käykään. Sen voit joko lukea kirjoista tai yksinkertaisesti mennä elokuviin katsomaan.

Ei voi muuta sanoa että elokuvan jälkeen olin aika hämmentynyt. Pitäisikö olla iloinen vai surullinen? Itkeä vai nauraa? Visuaaliselta ja näyttelijäpuolelta elokuva on tähtensä ansainnut, mutta minua ainakin ottaa pattiin sen kaupallisuus. Elokuvaa myydään joka puolella. Onko maailmassa kovinkaan monta ihmistä joka ei ole sormusten herrasta kuullut? Voi niitä olla muutama, muttei ainakaan suomessa.

Trilogian päätösosa on ehdottomasti se paras, sillä se sisältää lopetuksen, eikä vain juonenkuljetusta, kuten kaksi tornia teki. Ehkä se kuuluu kansalaisvelvollisuuksiin nähdä tämä pätkä, en tiedä, mutta minuun se kolahti hienolla visuaalisuudellaan. Musiikki oli täyteliäistä, näyttelijät olivat loistavia ellei parempiakin. Lopetus oli minulle niin täydellinen yllätys että silmät pompahtivat ylös ja pysyivät siellä vielä elokuvan loputtua. Ainoa negatiivinen asia on varmasti sen pituus, vaikkei sitä pienempään pakettiin saisikaan. Persehän siinä puutuu, mutta oli se sen arvoista.

  • 80%
    Taru sormusten herrasta - Kuninkaan paluu - 80%
80%

Tiedot

Genret: fantasia,seikkailu
Kesto: 201 min
Ohjaaja: Peter Jackson
Pääosissa: Elijah Wood,Ian McKellen,Liv Tyler,Viggo Mortensen,Sean Astin,Cate Blanchett,John Rhys-Davies,Billy Boyd,Dominic Monaghan,Orlando Bloom,Christopher Lee,Hugo Weaving,Ian Holm,Andy Serkis
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa,Uusi-Seelanti
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments