elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Päivän anti oli antoisa. Toiselta kanavalta tuli Kummelin Kultakuume, jossa seikkailee se legendaarinen Kyrpäjooseppi ja kumppanit. No itse olin Kummilien kultakuumeen nähnyt, joten päätin...

Päivän anti oli antoisa. Toiselta kanavalta tuli Kummelin Kultakuume, jossa seikkailee se legendaarinen Kyrpäjooseppi ja kumppanit. No itse olin Kummilien kultakuumeen nähnyt, joten päätin katsoa toista elokuvaa, eli Luonnon lait. Nimi ei soittanut mitään kelloja, mutta hetken katsomisen jälkeen tajusin, että olin elokuvan jo kertaalleen nähnyt, siitä kuitenkaan mitään muistamatta.

Luonnon lait on genreltään romanttinen komedia, vaikka luulin sitä jonkin sortin toimintaelokuvaksi nähtyäni “trailerin” SubTV:n mainoksissa. No, kuitenkin päätin elokuvan katsoa vaikka Affleck tai Bullock eivät varsinaisesti ole minun suosikkejani. Se ei kuitenkaan tarjonnut oikein mitään uutta mullistavaa genreltään, kuten ei tarjonnut tässä taannoin neloselta tullut Häät mielessä niminen elokuva. Jos nyt otetaan Häät mielessä ja Luonnon lait pieneen verrantoon niin voin jo heti kättelyssä sanoa, kummasta leffasta itse pidin. Häät mielessä ja Luonnon lait liittyvät mutkikkaasti toisiinsa, jos nyt näin tahtoo ajatella. Kummassakin häät ovat suuressa asemassa.

Tässä se nyt tulee, eli juoni, jokseenkin tavallinen muttei se ainakaan minua pahemmin kiinnostanut. Ben Affleck esittää Beniä, joka on hiljainen nuori mies ja joka on menossa juuri naimisiin Maura Tierneyn kanssa. Tierney näytti todella tutulta elokuvassa, mutten kuitenkaan saanut nimeä päähäni, tai aikaisempia elokuvia mieleeni. Tierneyhän on näytellyt muun muassa Valehtelija valehtelija-elokuvassa, mutta toimii pääosin lääkärinä Teho-osasto nimisessä TV-sarjassa. Sandra Bullock nyt tuskin tarvitsee esittelyä, mutta tässä kuitenkin pieni pikakatsaus hänestäkin. Bullockin näin ensimmäisen kerran elokuvassa nimeltä Demolitions Man, joka on sattumoisin aivan kuningas leffa. No muita elokuvia mainittakoon vaikkapa Net – verkossa, Speed 2 ja Numeromurha. Takaisin aiheeseen: Eli, Ben on nuori newyorkilainen sälli, joka on menossa naimisiin Bridgetin (Tierney) kanssa. Matkalla häihin kuitenkin sattuu ja tapahtuu. Ben joutuu muun muassa lento-onnettomuuteen, huumepokaan, strippaamaan homobaarissa, ja paljon muuta. Mukaan on pläsähtänyt outo nainen, Sarah (Bullock), joka on sattumoisin matkalla juuri samaan paikkaan kuin Benkin, joskin toiset asiat mielessä. Yhdessä Sarah ja Ben aloittavat kaksi päivää kestävän matkansa kohti omia määränpäitänsä.

Joo, eli mitä tämä leffa nyt tarjoaa. Itseasiassa ei juuri yhtään mitään. Aluksi leffa tuntui, no ihan mukavalta, mutta keskivaiheilla perse tuntui puutuvan pahemman kerran. Ilman “jännittävää” ja tunnelmallista loppukiriä elokuva olisi saanut varmaankin sen 1 tähden, mutta ansaitsi nyt hitusen enemmän. Kyllä tämän nyt telkkarista katsoo, mutten tästä kyllä mitään maksaisi.

  • 30%
    Luonnon lait - 30%
30%

Tiedot

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 105 min
Ohjaaja: Bronwen Hughes
Pääosissa: Ben Affleck,Sandra Bullock,Maura Tierney
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1999

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments