elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Muumio alkaa napakalla introlla, jossa kielletty rakkaus johtaa ylipappi Imhotepin (Arnold Vosloo) muumioimiseen elävältä ja hänen rakkaansa kuolemaan. Seuraavaksi kuva siirtyy 1900-luvulle ja tapahtuu...

Muumio alkaa napakalla introlla, jossa kielletty rakkaus johtaa ylipappi Imhotepin (Arnold Vosloo) muumioimiseen elävältä ja hänen rakkaansa kuolemaan. Seuraavaksi kuva siirtyy 1900-luvulle ja tapahtuu pakollinen päähenkilöiden esittely. Evelyn (Rachel Weisz) on työhönsä tympääntynyt kirjastonhoitaja, joka osaa muinaista egyptiä. Hänen veljensä Jonathan (John Hannah) on huumoriveikko, joka on myös kiinnostunut historiasta. Kaksikko tapaa muukalaislegioonalaisen Rickin (Brendan Fraser) hieman erikoisissa merkeissä ja pian selviääkin, että Rickillä on kartta Kuolleiden kaupunkiin, Hamunaptraan. Kolmikko lähtee etsimään muinaista aarretta ja saa vastaansa amerikkalaisen aarteenetsintäpoppoon, jota johtaa Rickin entinen ’rintamatoveri’ Beni (Kevin J. O’Connor). Kaikki ei mene aivan nappiin ja Imhotep herää kuolleista tuhotakseen maailman ja voidakseen palauttaa rakastettunsa jälleen elävien kirjoihin.

Muumio ei ole näyttelijöidensä elokuva eli rooleihin olisi varmasti sopinut melkeinpä kuka tahansa. Erityiskehun saa Arnold Vosloo, jonka pirullinen virnistys ja muut pateettiset elkeet sopivat hyvin puolijumalalliselle olennolle, joka on saanut maistaa vapautta tuhansien vuosien jälkeen. Kevin J. O’Connor näyttelee hyvin ahnetta ja nynnyä opasta, jota säälittävämpää otusta ei maa päällään kanna. John Hannah taitaa läpänheiton ja siitä saamme nauttia tässäkin elokuvassa. Lavastukset olivat komeita ja koko ajan pysyi tunne, että ollaan Egyptissä. Sommers käyttää suht paljon tehosteita mutta ne ovat koko ajan edukseen eivätkä pääse liian suureen asemaan.

Muumio on tunnelmallinen, taianomainen ja sydämellä tehty seikkailuelokuva. Muumion heikoin lenkki on ennalta-arvattavuus sillä jokainen varmasti arvaa introsta mitä tuleman pitää. Muumion toinen osa Muumion paluu ei aivan yllä edeltäjänsä tasolle mutta on silti viihdyttävä. Sen sijaan ’kolmas Muumio’ eli Skorpionikuningas kannattaa unohtaa kokonaan ja poistaa vuokrauslistasta. Sommersin sanoma tulee myös hyvin selväksi: Ei pidä aliarvioida todellisen rakkauden voimaa.

  • 80%
    Muumio - 80%
80%

Tiedot

Genret: komedia,seikkailu
Kesto: 124 min
Ohjaaja: Stephen Sommers
Pääosissa: Brendan Fraser,Rachel Weisz,John Hannah,Arnold Vosloo
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1999

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MKN
MKN
18 years ago

Aika jännä ja pelottava.

Anonymous
Anonymous
14 years ago

Arvostelu päivitetty / kirjoitettu uudestaan.