elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Parodia on yksi niistä sanoista, joka saa voimaan pahoin. Mieleen palaavat väkisinkin Scary Movie-hirvitykset ja kaikki överiksi menneet ilveilyt. Suosittuja ”uhreja” parodioille ovat olleet...

Parodia on yksi niistä sanoista, joka saa voimaan pahoin. Mieleen palaavat väkisinkin Scary Movie-hirvitykset ja kaikki överiksi menneet ilveilyt. Suosittuja ”uhreja” parodioille ovat olleet mm. erilaiset agenttielokuvat, erityisesti James Bond-leffat. Uusi yrittäjä joukossa on englantilainen elokuva Johnny English, joka ikävä kyllä jääkin vain yritykseksi.

Johnny English (Rowan Atkinson) on Englannin salaisessa palveluksessa työskentelevä törttö, joka haaveilee olevansa huippuagentti. Johnnylle tarjoutuu tilaisuus, kun muut agentit kuolevat räjähdyksessä. Johnny lähetetään apurinsa Boughin (Ben Miller) kanssa suojelemaan kruunukalleuksia. Pahin tietysti tapahtuu ja vaikuttaa siltä, että ranskalaismiljönääri Pascal Sauvage (John Malkovich) saattaa olla varkauden takana. Kalleuksien takaisinsaaminen ei voi onnistua ilman kaunista ranskalaisagenttia Lorna Campbellia (Natalie Imbruglia).

Rowan Atkinson tiedetään varmasti parhaiten vähäsanaisena toilailijana, herra Beanina. Ilmeiden ja eleiden käyttäjänä Atkinson on mestari mutta sanallinen puoli takeltelee. Omahyväinen ja itseään huippuagenttina pitävä Johnny English on kuitenkin hyvä henkilöhahmo. Musiikin alalla paremmin tunnetun Imbruglian rooli on helpoimmista helpoin ja Malkovich tyylittelee pahiksena ranskalaisen aksentin kera.

Parasta antia elokuvassa ovat Johnnyn ja pelastavan enkelin, Boughin väliset sanailut. Huumoripuoli epäonnistuu täysin. Suurin osa vitseistä on kuultu aikaisemmin mm. Leslie Nielsenin elokuvissa. Loppuosa vitseistä on tarpeettomasti pitkitettyjä sillä katsoja keksii jutun pointin hetkessä. Nuoremmat katsojat saavat tästä toivottavasti enemmän irti kuin minä.

  • 50%
    Johnny English - 50%
50%

Tiedot

Genret: komedia
Kesto: 88 min
Ohjaaja: Peter Howitt
Pääosissa: Rowan Atkinson,John Malkovich,Natalia Imbruglia
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)

Jaakko Honkala

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments