elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ring yhdistelee taitavasti erilaisia elokuvien tyylilajeja. Nähtävissä on selkeästi seuraavat alueet: kauhu, kevyt draama ja fantasia/mysteeri. Ne ovat kudottu yhteen -kuten olen jo monta...

Ring yhdistelee taitavasti erilaisia elokuvien tyylilajeja. Nähtävissä on selkeästi seuraavat alueet: kauhu, kevyt draama ja fantasia/mysteeri. Ne ovat kudottu yhteen -kuten olen jo monta kertaa sanonut- todella taitavasti, ettei sitä edes välttämättä huomaa… tavallaan. Ring onkin erittäin monipuolinen elokuva, joka onnistuu vangitsemaan katsojan kankaan ääreen äärimmäisen hyvin. Tästä suurin kiitos meneekin juonelle.

Juoni on oikeastaan aika perus-settiä ja Ring eteneekin lineaarisesti eteenpäin, mutta kuitenkin niin, ettei katsoja voi mitenkään arvata, mitä seuraavaksi tapahtuu. Lisäksi kun varsinkin loppuun lisätään varsin poikkeuksellinen tilanne mielestäni, niin Ringin juonesta ja sen toteutuksesta ei kertakaikkiaan voi sanoa mitään pahaa.

Ringin näyttelijät ovat minulle tuikituntemattomia suuruuksia ellei lasketa lapsitähteä, David Dorfmania, joka on näytellyt mm. Panicissa. Yleisesti ottaen näyttelijät suoriutuvat rooleistaan hyvin, ellei sitten lasketa muutamaa erittäin latteaa sivuosaa.

Kaiken kaikkiaan Ring on erittäin nautinnollinen elokuva katsoa. Se on ehdottomasti pelottava, jännittävä ja erittäin mysteerinen pätkä, jonka aion varmasti katsoa toistekin. Lienee turhaa sanoa, että tässä on viime vuoden (2002 siis) yksi kovimmista leffoista. Lisäksi on pakko sanoa jotain äänistä. Elokuvan musiikki on erinomaisesti valittua ja oikein sopivaa elokuvan muuten pelkistettyyn lavastukseen. Kiduttava, katsojaa valmistuttava musiikki soi juuri niissä oikeissa paikoissa, missä sen pitää soidakin. Hyvät arvosanat annan myöskin sille "taide-videolle", jota näytetään useampaan otteeseen. Todella tunnelmallinen video.

4.5

Summary

Genret: kauhu
Kesto: 115 min
Ohjaaja: Gore Verbinski
Pääosissa: Naomi Watts,Martin Henderson,David Dorfman
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Japani
Valmistusvuosi: 2002

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments