elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Ostaessani Koko potin kaupasta, minulla oli suuret odotukset sitä kohtaan. Sitä oli kehuttu ja siinä oli ainakin kolme loistavaa näyttelijää mukana: Matthew Perry, Frendit-sarjan...

Ostaessani Koko potin kaupasta, minulla oli suuret odotukset sitä kohtaan. Sitä oli kehuttu ja siinä oli ainakin kolme loistavaa näyttelijää mukana: Matthew Perry, Frendit-sarjan ehdoton tähti, Bruce Willis, lahjansa jo aiemmin osoittanut hollywood production-näyttelijä, sekä Amanda Peet, silloinen uusi, lupaava näyttelijä sekä varsinainen silloinen uraohjus. Elokuva täytti odotukseni osittain, mutta vain osittain.

Elokuva alkaa loistavalla musiikilla ja lähikuvilla hampaista, kielestä sekä muista ällöttävistä suun alueen elementeistä. Jo heti alussa selviää, että päähenkilö Nicholas Ozeranskyn (Matthew Perry)vaimo (Rosanna Arquette) on äitinsä kanssa jonkinlaisen ammatiavun tai mahdollisesti murhan tarpeessa. Tilaisuus murhalle, tulee nopeammin kuin voi arvatakaan: naapuriin muuttaa entinen ammattitappaja ja vasikka Jimmy Tudeski (Bruce Willis).

Edelleen hyvänä pysyvä musiikki johdattelee katsojan sisälle täysin pälliaivoisen tapahtumasarjan alkuun: Ozeranskyn henkivakuutus on huomattavasti suurempi kuin hänen “oikea rahallinen arvonsa”. Vaimo on tietenkin tarttunut jo aiemmin tähän tilaisuuteen palkkaamalla palkkamurhaajan tappamaan Ozin. Tämä ammattitappaja kuitenkin livistää ja vaimo päättää yrittää palkata Tudeskin. Tästä syystä hän pakottaa Ozin matkaan Chicagoon Janni Gogolakin luokse kielimään Tudeskin olinpaikan samalla kun hän kielii “tulppaani”-Tudeskille tapahtumista hieman omanlaisen version. Noh, juoni etenee tästä eteenpäin varsin ripeästi ja lopputuloksena on, että Tulppaani tappaa Gogolakin ja hänen kätyrinsä. Tapahtumien sivussa Oz ehtii rakastua Tudeskin (entiseen) vaimoon, jonka henki on myös uhattuna: aviomien Jimmy Tudeski ei usko avioeroon, mutta murha on ihan ok; sitähän hän tekee työkseen. Lopussa tavalliseen tyyliin rakkaus voittaa ja kaikki rikastuvat monella miljoonalla dollarilla.

Elokuvan juoneen on ilmeisesti satsattu, se on sinänsä kekseliäs, joskin jättää hiottuine kulmineen katsojan jotenkin tyhjäksi. Koko potin parasta ovat ehdottomasti näyttelijät Matthew Perry ja Bruce Willis, jotka saavat tarinan elämään, sekä loistava, elokuvalle sopiva letkeä kikkelijazzmusiikki. Hyvää, tasalaatuista komediaa, ei vedä vertoja kuitenkaan millekään Nousukaudelle. Tekninen toteutus on hyvä ja juoni on pakattu mukavasti niin, ettei sen mitäänsanomattomuuteen ehdi kiinnittää huomiota. Värimaailma on miellyttävä ja musiikki on ehdottomasti se tämän elokuvan juttu. Aikanaan kun ostin tämän DVD:n, ehdin katsoa sen kahden käden sormien verran ennen kyllästymistä siihen. Jos satut olemaan yksin kotona, Koko potti on oikea elokuva piristämään päivää.

DVD:n ekstrat ovat aika mitäänsanomattomat. Leikattua materiaalia löytyy (hyvä että leikkasivat), samoin näyttelijäbiografioita ja -haastatteluja. Mitään tähdellistä ei digitaalikiekko tarjoa nauhaversioon verrattuna, vaan on itse asiassa aikalainen rahanhaaskaus. Sen viisi euroa mielummin haaskaa hyvään irtokarkkivalikoimaan viereensä, kun tätä alkaa katsoa.

3

Poiminta

Genret: komedia
Kesto: 92 min
Ohjaaja: Jonathan Lynn
Pääosissa: Matthew Perry,Natasha Henstridge,Bruce Willis
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Kanada
Valmistusvuosi: 1999

Sending
User Review
0 (0 votes)

Niko Koivuniemi

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments