elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Voiko peliin perustuva elokuva olla hyvä tai edes kohtalainen? Vastaus on yksinkertainen: kyllä voi. Resident Evil on pirteä kummajainen peleistä tehtyjen elokuvien saralla, sillä...

Voiko peliin perustuva elokuva olla hyvä tai edes kohtalainen? Vastaus on yksinkertainen: kyllä voi. Resident Evil on pirteä kummajainen peleistä tehtyjen elokuvien saralla, sillä se jaksaa yllättää alusta loppuun olemalla katsottava elokuva.

Resident Evilin juoni on oikeastaan aika simppeli, mutta kuitenkin niin todentuntuinen. Maailmanlaajuisen -valtavan Umbrellan- yhtiön turvatiimi lähetetään tutkimaan syytä, miksi huippusalaisen ja maanalaisen tutkimuskeskuksen tekoäly on tappanut kaikki sen työntekijät. Kaikki näyttää olevan kunnossa siihen asti, kunnes tekoäly sammutetaan. Siitä alkaakin helvetti, johon ei ole muuta ratkaisua kuin silmitön pako.

Juoni saattaa kuulostaa vähän vessan seinästä reväistyltä, mutta ajatusleikki on mielenkiintoinen. Taas kerran herkutellaan sillä ajatuksella, että suuryritykset tekevät mitä tahtovat lakia rikkoen tai taivuttaen. Tuloksena siitä ei voi olla muuta kuin inhimillistä tuskaa ja pahimmassa tapauksessa koko ihmiskunnan olemassaolo. Kuitenkin minua tämä perusajatus viehätti, vaikka elokuvan juoni ei sinällään mikään erikoinen ole. Itse juoni on vain tavallaan selviytymistaisto, eräänlainen tasohyppely ulkoilmaa kohti.

Näyttelijät ovat elokuvassa ihan kelpoja. Pääroolissa tappelee lähes puolialaston Milla Jovovich, joka on varmasti tuttu monelle esimerkiksi Fifth elementistä. Jovovich tekee roolinsa hyvin ja väittäisinkin, että hänelle sopii tuollainen toiminta-sankarittaren rooli mainiosti. Ei liikaa puhetta, ei liikaa ilmeitä, Jovovich näyttää vain kauniilta ja vetää pahiksia turpaan hienolla ja särmäkkäällä tarmolla. Muut näyttelijät voidaan sitten laskea joko luokkaan “leviää kilon paloiksi” tai luokkaan “pari vuorosanaa ja tuskaista ilmettä”, joten heidän suorituksiaan on hyvinkin vaikea arvioida. Noh, sen verran tietenkin voi sanoa, ettei kukaan rooliataan huonosti selviydy.

Ihmeellistä kyllä, RE on ainakin aika pelottava elokuva. Varsinkin jos elokuvaa katselee puoli kolmesta neljään keskellä yötä. RE osaa virittää heti alussa katsojan oikeaan tunnelmaan äkkipelotuksilla. Sitten alkaa maskeeraajan portofilio saamaan täytettä. Irvokkaan näköisiä pahiksia tulee eteen joka kulman takaa, joten elokuva on työllistänyt ansiokkaasti maskeeraajan jos toisenkin. Lisäksi täytyy sanoa, että elokuvan pahikset näyttävät välillä todella hyviltä, mutta ei siitä sen enempää.

RE on todellakin positiivinen yllätys peleistä tehtyjen elokuvien saralla. Sen konsepti toimii, eikä toimintaa ole vedetty missään vaiheessa yli. Näyttelijöiden vielä onnistuessa siinä, missä heidän pitää onnistua, RE näyttää hyvältä paketilta, joka varmasti tyydyttää toimintaa vaativan miehen tarpeet. Naispuoliset henkilöt tästä paketista eivät luultavasti jaksa innostua, enkä sitä voi kyllä tämän elokuvan jälkeen moittia. Toimintaa haluaville: suosittelen.

  • 70%
    Resident Evil - 70%
70%

Poiminta

Genret: kauhu,toiminta,sci-fi
Kesto: 100 min
Ohjaaja: Paul W.S. Anderson
Pääosissa: Milla Jovovich,Michelle Rodriguez,Eric Mabius,James Purefoy,Martin Crewes,Colin Salmon
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Iso-Britannia,Saksa,Ranska
Valmistusvuosi: 2002

Sending
User Review
0 (0 votes)

Tero Niemenpää

Sivuston perustaja ja moraalinen päätoimittaja, jos sellaiseksi tällä sivustolla voi ketään kutsua.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments