elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Vuonna 1981 valmistunut The Cannonball Run on mielestäni legendaarisin elokuva koskaan. Se johtuu siitä, koska meillä on hieno yhteinen historia. Pidän elokuvasta suuresti. Kolme...

Vuonna 1981 valmistunut The Cannonball Run on mielestäni legendaarisin elokuva koskaan. Se johtuu siitä, koska meillä on hieno yhteinen historia. Pidän elokuvasta suuresti.

Kolme vuotta valmistumisensa jälkeen sai maailman legendaarisin elokuva melkein yhtä legendaarisen jatko-osan. Tämä vuosi oli syntymävuoteni 1984.

Näin Kanuunankuularalli kakkosen joskus kultaisen 80-luvun loppupuolella hieman yli viiden vuoden ikäisenä. Voi toki olla, että olen nähnyt sen aikaisemminkin, mutta sattuneesta syystä en voi muistaa sitä. Ensimmäisen Kanuunankuularallin ohella tämä on elokuva, jonka ääressä olen viettänyt huomattavia määriä omasta lapsuudestani. Muut katselivat piirettyjä ja muuta pikkukakkosmeininkiä, minä katselin kovaa kulkevia autoja.

Muinoinen VHS-nauhani Kanuunankuularalli kakkosesta katosi kuten koko elokuvakin kunnes se palasi vuosien päästä takaisin tietoisuuteni. Pelonsekaisin tuntemuksin aloin katselemaan lapsuudenaikojeni suosikkielokuvan huikeaa jatko-osaa, jota siihen mennessä olin arvostanut täysin samantasoisena elokuvana isoveljensä rinnalla.

Kokemukseni oli nostalgista parhautta. Kun aikanaan katselin kyseistä elokuvaa en tajunnut pätkääkään siitä mitä hahmot puhuivat toisilleen. Näin kuinka sedät keskustelevat keskenään, nousevat kuumottaviin autoihinsa ja ajavat sitten pirullisen kovaa. Nyt vuosia myöhemmin tajuan luonnollisesti kaiken jota elokuvassa sanotaan ja koin suurenmoisen hämmennyksen. Tuntui kun saisi katsoa lapsuudensuosikkielokuvanssa uudestaan ensimmäistä kertaa. Kuva oli tuttu, mutta kaikki dialogia täysin uutta ja tuoretta.

Elokuvan ollessa jatkoa onkin mukana ensimmäisen osan tähdet samoissa rooleissa. Burt Reynolds, Dom DeLuise, Dean Martin, Sammy Davis Jr, Jamie Farr sekä Jackie Chan palaavat ikimuistoisiin rooleihin vaikuttavasti.

Mukaan on saatu myös muita suuruuksia kuten Telly Savalas mafiosona, Frank Sinatra omana itsenään, Richard Kiel Jackie Chanin kuskina, Marilu Henner ja Shirley MacLaine nunniksi pukeutuneina huijareina ja vaikka mitä muuta parhautta.

Arabi sheikki Falafel (Jamie Farr) järjestää uuden kanuunankuularallin, koska haluaa näyttää, että heidän suku on nopein kaikista. Planeettamme kaikki kahjot päättävät osallistua siihen ja koko porukka lähtee ajaamaan ensimmäisen osan tavoin kilpaa USAn halki kaikilla mahdollisilla huippuautoilla. Matkaan tulee kimurantti mutka kun mafiosot yrittävät kaapata Sheikin ja hänen rahansa.

Myönnän, että toisin kuin ensimmäisestä osasta puskee Kanuunankuularalli kakkosesta muutamia melko pöllöjä elementtejä, jotka olisi saanut jättää suosiolla pois. Kuuluisalla Lamborghinilla ajavat tytöt ovat ensimmäisestä osasta poiketen raivostuttavaa lämmittelyä ja apinalimusiinia ajavat serkukset eivät myöskään saa hyviä vitsejä aikaiseksi edes väkisin. Myös pääkaksikon Burt Reynoldsin ja Dom DeLuisen mukaan ahdetut nunnat hidastavat hyvää menoa melko pahasti.

Parasta menoa maailman nostalgisimman elokuvan jatko-osassa tarjoilevat hieno tutkapari Dean Martin ja Sammy Davis Jr tällä kertaa poliiseiksi pukeutuneena, Jackie Chan ja Richard Kiel japanilaisella HiFi-autollaan, Telly Savalas liian ilkeänä mafiosona ja Frank Sinatra huikeassa cameo-roolissaan.

  • 60%
    Kanuunankuularalli 2 - 60%
60%

Poiminta

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 109 min
Ohjaaja: Hal Needham
Pääosissa: Burt Reynolds,Dom DeLuise,Dean Martin,Sammy Davis Jr,Jamie Farr,Marilu Henner,Shirley MacLaine,Frank Sinatra,Richard Kiel,Jackie Chan,Telly Savalas
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1984

Sending
User Review
0 (0 votes)

Matti Mikkonen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments