elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Tämän tyyppiset romanttiset komediat ovat juuri tällähetkellä suurinta tuotantoa varsinkin Yhdysvalloissa. Muun muuassa Hugh Grantin Notting Hill, Bridget Jones ja surkeahkon Kahden viikon iskuaika...

Tämän tyyppiset romanttiset komediat ovat juuri tällähetkellä suurinta tuotantoa varsinkin Yhdysvalloissa. Muun muuassa Hugh Grantin Notting Hill, Bridget Jones ja surkeahkon Kahden viikon iskuaika on nostattanut tuotantoa huikeasti. Tulot eivät ole kovinkaan suuria, mutteivat myöskään menot, joten luulisin että se aivan sama.

Uusimmasta romanttisesta komediasta vastaa minulle ainakin tuntematon ohjaaja, Shawn Levy. Tähän mennessä Shawn on tuottanut vain minulle tuntemattomia TV-sarjoja. Tuntemattomia ne ovat varmasti suurimmalle osalle suomen kansaa, sillä ne pyörivät varmaankin vain USA:ssa. Voisi varmaankin sanoa että Vastanaineet on vain kokeilua miten “uusi” ohjaaja pystyy murtamaan jään ja kuinka yleisö ottaa ensimmäisen täyspitkän elokuvan vastaan.

Vastanaineet kuuluu niihin leffoihin jotka katsotaan vain kerran ja joiden vitseille nauretaan vain sen ekan kerran. Näyttelijät ovat nuoria, kauniita ja “täydellisiä”. Ashton Kutcher joka tunnetaan parhaiten hauskasta 70-lukua käsittelevästä sarjasta 70’s Show. Kun taas elokuvan blondin osan on varastanut Brittany Murhpy (8 mile). Sivuosissa nähdäänkin aivan täydellisiä kopiota mm. Dressman-mainoksista ja hymytkin vetävät vertoja jopa Steven Seagalille.

Nyt siis itse asiaan, eli juoneen jos sellaista tässä nyt edes on. Tom Leezak (Ashton Kutcher) on vain hemmo jonka elämään kuuluu olennaisena osana biletys, hauskanpito ja urheilu. Tom toimii työkseen paikallisessa radioasemassa pikkupalkalla. Eräänä kuumana päivänä rannalla Tom törmää kauniiseen naiseen, Sarahiin (Brittany Murphy) jonka perhe elää sitä ylempää tasoa. Eli koti on Espoon kokoinen. Sarah ja Tom rakastuvat heti tulisesti ja jo yhden kuukauden yhdessäolon jälkeen he muuttavat yhteen. 9 kuukauden jälkeen onkin sitten jo häät ja kuherruskuukausi Alpeilla. Homma kuitenkin menee heti startissa puihin ja pariskunta törmää kokoajan mitä ihmeellisimpiin ongelmiin. Lopulta kaikki johtaakin sitten asumuseroon ja itsesääliin. Elokuvan lopussa nähdäänkin sitten sitä samaa vanhaa missä kumpikaan ei pysty elämään erossa toisesta ja rakkaus johtaakin tiet takaisin yhteen. Nähty ja se siinä.

Eli, koko elokuva pohjautuu epäonnistuneeseen häämatkaan. Ei kovin mielenkiintoinen aihe, eikä se minua ainakaan innostanut. Muutamat hyvät vitsit ja söpö Sarah kuitenkin saavat aikaan ihan mukavan komedian jonka voi sitten vaikka katsoa sen oman kullansa kanssa. Mutta, jos olet karvainen mies joka tykkää katsoa vain Seagalin toimintapätkiä niin kierrä tämä kaukaa sillä se olisi vain rahan tuhlausta.

Mitään uutta tämäkään ei tarjoa, vitsit ovat kohtalaisia mutta kokonaisuushan se ratkaisee. Shawn Levy ei ole onnistunut taltioimaan kunnollista komediaa, kuten Mitchell Notting Hillissa.

  • 40%
    Vastanaineet - 40%
40%

Tiedot

Genret: komedia,rakkaus
Kesto: 95 min
Ohjaaja: Shawn Levy
Pääosissa: Ashton Kutcher,Brittany Murphy
Valmistusmaa: Yhdysvallat,Saksa
Valmistusvuosi: 2003

Sending
User Review
0 (0 votes)
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments