elokuvateatteri.com

melkein kaikki elokuvista, suomeksi

Blues Brothers on mainio elokuva lähes joka saralla. Sen ehdottomasti paras osa-alue on se, ettei se ota itseään liian vakavasti, onhan se jokseenkin camp-henkinen...

Blues Brothers on mainio elokuva lähes joka saralla. Sen ehdottomasti paras osa-alue on se, ettei se ota itseään liian vakavasti, onhan se jokseenkin camp-henkinen komedia, puoliksi kieli poskessa tehty. Siltikin toteutus ja eritoten stuntit jäävät todella ällistyttämään. Blues Brothersin musiikkipuoli on mainiota, elokuvaa voisi jopa kutsua musikaaliksi. Esiintyjinä nähdään muun muassa Aretha Franklin, James Brown sekä Ray Charles. Myös jokaisen nörtin märkäuni, eli Carrie Fisher on saatu elokuvaan näyttelemään Jake Bluesin entistä morsianta.

The Blues Brothers kertoo siis veljeksistä, nimiltään Jake ja Elwood Blues. Elokuva alkaa kun Jake pääsee vankilasta ja Elwood on tätä vastassa… kohtaus on todella legendaarinen taustalla pauhatessa sama musiikki kuin 2001: Avaruusseikkailussa. Myöhemmin veljekset menevät tapaamaan orpokodin, jossa he olivat itse kasvaneet, johtajaa joka inspiroi miehet jumalaiselle tehtävälle. Bluesit kokoavat vanhan bändinsä ja aikovat kerätä rahaa pitääkseen orpokodin edelleen toiminnassa. Elokuvan aikana veljekset kokevat useita mutkia matkallaan, mutta loppujen lopuksi kaikki kehkeytyy suureksi ja mahtavaksi jammailuksi jonka ei soisi loppuvan koskaan. Tämä elokuva on todella bluesin ystäville tarkoitettu.

Blues Brothers on hulvaton elokuva musiikista, anarkiasta ja bluesista. Elokuvasta et syvällisyyttä tai minkäänlaista tarkoitusta löydä, mutta varmasti viihdyt, sillä tämä on yksi hauskimmista ja hektisimmistä toimintakomedioista kautta aikojen, jättäen silti pissa/kakka -huumorin pois, kerrassaan mahtava elokuva. Suosittelen tätä kaikille jotka nauttivat kevistä elokuvista, joissa voi vain nauttia katselemisesta ilman että täytyy seurata juonta tai dialogia silmä tarkkana.

Hyvää:
-Ei liian vakava
-Ei sorru halpaan komiikkaan
-Musiikkipuoli on mainio

Huonoa:
-Ei sovi bluesin vihaajille
-Silloin tällöin liiankin utsjoki kevo

  • 80%
    The Blues Brothers - 80%
80%

Tiedot

Genret: komedia,toiminta
Kesto: 142 min
Ohjaaja: John Landis
Pääosissa: John Belushi,Dan Aykroyd
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Valmistusvuosi: 1980

Sending
User Review
0 (0 votes)

Heikki Kettunen

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments